Weersverwachting voor de komende dagen

     3 januari 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woendag 3 januari kunnen er vooral in het oosten van het land eerst nog felle buien vallen, mogelijk zelfs met een plaatselijk onweer. Overdag volgen er tussen de opklaringen door nog enkele stevige buien met vooral in het noordoosten nog kans op een donderslag. In de late namiddag wordt het droger vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. In de voormiddag kan het nog krachtig waaien in het binnenland en zeer krachtig aan zee met rukwinden van 90 tot 110 km/h tijdens de hevigste buien. In de namiddag wordt de westzuidwestenwind vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tot 60 km/h.

Deze nacht verlaten de laatste buien het oosten van het land en wordt het overal droog met opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten. De minima liggen tussen 3 en 7 graden. In het binnenland neemt de vrij krachtige westenwind af en wordt matig. Aan zee blijft de wind krachtig tot zeer krachtig waaien. Rukwinden tot 60 km/h.

Donderdag trekt een storing van zuidwest naar noordoost over het land. De bewolking neemt toe vanaf de Franse grens en in de loop van de voormiddag gaat het overal licht tot matig regenen. Na de middag wordt het opnieuw droger met opklaringen vanaf de kust. De maxima zijn vrij zacht en schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 12 graden in het centrum. De zuid- tot zuidwestenwind is eerst matig en neemt in de loop van de dag toe naar vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust. Rukwinden tot 70 km/h.

Vrijdag is het licht wisselvallig met opklaringen in het noordwesten en af en toe wat regen in de zuidoostelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest en wordt nadien zwak uit veranderlijke richtingen.

Zaterdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen. De maxima liggen rond 6 of 7 graden in het centrum van het land. De noordoostenwind wakkert geleidelijk aan.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe winterse neerslag. Maxima tussen 3 of 4 graden in het noordwesten en 6 of 7 graden in het zuidoosten bij een vrij krachtige noordoostenwind.

Maandag en dinsdag wordt het overwegend droog en koelt het verder af naar 3 graden op maandag en 1 graad op dinsdag in het centrum van het land. 's Nachts vriest het overal.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo