Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   7 december 2017 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 7 december zijn er eerst nog een paar lokale opklaringen, maar al snel wordt het overal zwaarbewolkt. Eerst is het nog overwegend droog. Vooral na de middag krijgen we perioden met lichte regen vanaf het westen. Op het einde van de dag wordt de neerslag intenser over het westen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Ardennen, rond 8 graden in het centrum en 10 graden aan zee. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig en ruimt hij op het einde van de dag naar het noordwesten. We verwachten in de loop van de dag rukwinden van 60 tot 70 km/u.

Donderdagavond en -nacht trekt een neerslagzone met meestal matige regen verder oostwaarts over ons land. Daarna krijgen we een wisselende bewolking en wordt koudere lucht aangevoerd. In de Ardennen is een winterse bui mogelijk. Aan de kust kan er plaatselijk een bui vallen van korrelhagel en eventueel een donderslag. De minima liggen tussen -1 en +4 graden bij een matige en aan zee een vrij krachtige westenwind.

Vrijdag wordt het wisselvallig met buien. In Laag- en Midden-BelgiŽ gaat het om smeltende sneeuw, in de Ardennen om sneeuw. Er is kans op korrelhagel en een donderslag. Langs de grens met Frankrijk zijn de buien mogelijk minder intens. In de namiddag wordt het opnieuw wat droger. De maxima liggen tussen +1 graad in de Ardennen en +5 graden aan de kust. In het centrum halen we +3 of +4 graden. De wind is matig tot lokaal vrij krachtig en aan de kust soms krachtig. Hij draait van west naar noordwest en rukwinden tussen 40 en 60 km/u zijn mogelijk.

Zaterdag krijgen we licht wisselvallig weer. Het is vaak droog met opklaringen, maar in de namiddag zijn enkele buien mogelijk, vooral in het noordoosten van het land. De neerslag valt in Laag- en Midden-BelgiŽ in de vorm van regen en sneeuw en in Hoog-BelgiŽ als sneeuw. De temperatuur stijgt tot 0 graden in de Hoge Venen, +3 graden in het centrum en +5 graden aan zee. Er waait een matige tot lokaal een vrij krachtige wind uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.

Zondag is het eerst nog overwegend droog met eventueel enkele opklaringen. Vanaf het westen en het zuidwesten neemt de bewolking snel toe en krijgen we in de namiddag of 's avonds smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima liggen tussen -1 en +4 graden.

Begin volgende week blijft het wisselvallig met droge perioden en buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Woensdag trekt een storing vanuit het westen over BelgiŽ. Het blijft vrij koud met maxima tussen +2 en +4 graden in het centrum en rond 0 of +1 graad in de Ardennen.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo