Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   14 november 2017 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 14 november is er eerst nog kans op mistbanken, vooral dan over de zuidoostelijke landshelft. Eerst krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolken. In de loop van de dag neemt de bewolking vanaf het westen toe en kan er hier en daar wat lichte neerslag vallen. In vele streken blijft het echter overwegend droog. Over het zuidoosten verwachten we tot einde van de namiddag opklaringen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden aan zee. Er waait een zwakke en later soms een matige zuidwestenwind.
Vanavond en volgende nacht wordt het zwaarbewolkt. Af en toe kan er wat lichte neerslag vallen, maar het blijft nog steeds vaak droog. In Hoog-BelgiŽ is er kans op lokale mistbanken. De minima schommelen van 2 graden in de Hoge Venen, rond 7 graden in het centrum tot 9 graden aan de kust. De zwakke zuidwestenwind krimpt naar het zuidzuidwesten.

Woensdagochtend is het grijs met lage wolken, nevel en soms wat gemiezer. Geleidelijk gaat het wolkendek wat omhoog, maar de opklaringen blijven schaars en op sommige plaatsen kan wat lichte regen of motregen vallen. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 10 en 13 graden elders. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit het zuiden tot het zuidwesten.

Donderdagochtend is er veel lage bewolking met nevel. Geleidelijk ontstaan er opklaringen, maar er blijft ook veel bewolking aanwezig. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima liggen rond 7 graden in Hoog-BelgiŽ en rond 11 of 12 graden in Laag-BelgiŽ. De zuidwestenwind waait meestal zwak tot soms matig.

Vrijdag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. In de zuidoostelijke helft blijft het waarschijnlijk nog tot de middag droog met vooral hoge en middelhoge wolken. Aan zee kunnen er op het einde van de dag opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in het westen van het land. De wind waait zwak tot matig en draait naar het westen.

Zaterdag verwachten we eerst nog enkele buien, vooral dan in de noordoostelijke landshelft. In de Ardennen hebben de buien tijdelijk een winters karakter. Later overdag wordt het meestal droog met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden.
Zondag blijft het mogelijk lang droog, maar is het meestal bewolkt. Op het einde van de dag vergroot de kans op regen vanaf het westen. In het centrum noteren we maxima rond 7 graden.

Maandag is er kans op regen of buien bij nog steeds maxima rond 7 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo