Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 oktober 2017 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 12 oktober is er in het oosten eerst nog veel bewolking. Elders is het droog en gedeeltelijk bewolkt. De volgende uren breekt ook in het oosten de zon meer en meer door de wolken. De maxima schommelen tussen 12 of 13 graden over de Hoge Venen en 16 of 17 graden in het midden en westen van het land. De wind waait matig uit het westen, later op de dag krimpend naar zuidwest en geleidelijk in kracht afnemend.
Vanavond zijn er eerst nog opklaringen maar in de loop van de nacht krijgen we meer wolkenvelden. Het blijft overwegend droog al kan in het uiterste zuiden van het land mogelijk een druppel regen vallen. De minima schommelen tussen 8 of 9 graden over de Hoge Venen en 13 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vrijdag is het droog en wisselend tot soms zwaarbewolkt. Over het zuiden kan er 's morgens plaatselijk wat mist hangen. De maxima schommelen tussen 15 graden over de Hoge Venen en 19 à 20 graden in Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest.

Zaterdag is er eerst wat ochtendgrijs, vooral over het zuiden van het land. Daarna krijgen we overal zonnig weer met hooguit soms wat lichte bewolking. Het wordt erg warm voor de tijd van het jaar met maxima van 18 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en tot 21 à 22 graden elders in het land.

Ook zondag en maandag worden zonnige en warme nazomerdagen met maxima tot 22 à 23 graden en een zwakke of matige bries uit het zuiden.

Vanaf dinsdag neemt de bewolking toe en wordt ook de kans op regen groter. Het blijft evenwel zeer zacht met maxima rond 19 à 20 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo