Badkamers

Waterdichte checklist voor je nieuwe douche

Waterdichte checklist voor je nieuwe douche
Ben je van plan een nieuwe douche in huis te halen? Dan heb je tegenwoordig een zee van mogelijkheden, ook in bestaande badkamers. Welk type van douche je het best kiest, hangt af van jouw noden en behoeften.

Met of zonder deur?

Een eerste knoop om door te hakken: ga je voor een inloopdouche of een douche met een deur? De open inloopdouche heeft een moderne, luxueuze uitstraling en versterkt het ruimtegevoel in de badkamer. Je kan deze douche naar eigen smaak creëren en bent niet gebonden aan standaardafmetingen. Ook het drempelloze gebruiksgemak en een minimum aan onderhoud zijn voordelen. Liever een afgesloten douche met een deur? Die is plaatsbesparend en geeft je meer privacy. Bovendien houdt zo een douche de binnenwarmte vast en voorkomt ze dat het water op je badkamervloer spat.

Veel of weinig ruimte?

Installeer je een douche met een deur? Bekijk dan vooraf hoeveel vrije ruimte je hebt om de deur te openen. Is er voldoende plaats dan kan de deur volledig naar buiten opendraaien, anders kies je beter voor een tweedelige draaideur die slechts een half zo grote draaicirkel heeft. Ook zwaai- en vouwdeuren zijn handige oplossingen in een compacte badkamer omdat ze de binnenruimte van de douche benutten. Of toch maar een schuifdeur, die zachtjes open en dicht glijdt?

Waterdichte checklist voor je nieuwe douche

De ene wand is de andere niet

Douchewanden zijn meestal van glas. Plaats de wanden in speciaal gevormde profielen die het water direct en ongehinderd afvoeren. Opgelet, de ene glassoort is de andere niet! Elke soort vergt daarom een verschillend onderhoud. Wil je de poetsbeurt verlichten? Kies dan voor glas met een tefloneffect, waardoor het water extra vlot van de wand afloopt en kalk- en zeepresten zich minder snel vasthechten.

Pimpen en customizen

Wie gesteld is op zijn privacy kan een douche nemen achter wanden van melkglas of gezandstraald glas. Je doucheruimte nog meer pimpen? Dat doe je met fantasieglas met tekeningen of profielen en beslag in een speciale tint.

Op zoek naar de ideale douche voor jouw badkamer? Neem een kijkje op www.kermi.be en maak de beste keuze!