Wat zijn de voordelen van laminaat?

Bron: Bouw & Wonen
Wat zijn de voordelen van laminaat?
Laminaat is een vloer die nog steeds heel veel geplaatst wordt. Hoe komt dat? Waarom kiezen zo veel mensen voor een laminaatvloer? Het is een gladde kunststof vloer die de uitstraling heeft van een houten vloer, met nog tal van voordelen. Maar wat zijn die voordelen? Hier gaan we in dit artikel verder op in.

Vochtbestendig en kleurvast

Terwijl een houten vloer absoluut niet tegen vocht kan, heb je dat probleem met laminaat veel minder. Sterker nog, er zijn zelfs laminaatvloeren die speciaal voor vochtige ruimten bestemd zijn. Daarenboven worden de naden tussen de planken indien nodig verlijmd om vocht geen kans te geven. Een houten vloer heeft ook wel eens last van verkleuren onder invloed van de zon. Dat probleem stelt zich niet met een laminaat vloer.

Makkelijk in onderhoud

Een laminaatvloer kan je makkelijk onderhouden door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Het vuil kan niet in het laminaat trekken, waardoor de vloer ook heel hygiŽnisch is. Voor mensen met allergieŽn is het dus zeker een goede keuze. Stof en huisstofmijt zijn eenvoudig te vermijden in tegenstelling tot tapijten. Zo kom je tot een gezonde en aangename leefruimte.

Uitgebreide keuze

Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren beschikbaar in laminaat. Elke houtsoort kan nagemaakt worden in laminaat-versie. De keuze is zeer divers. Er is zelfs laminaat met een tegel imitatie look, beton of metaal. Ook andere prints zijn mogelijk. Informeer u vooral voordat u kiest. Want bij elke ruimte in uw woning past een geschikte uitvoering van laminaat.

Zelf plaatsen

Het belangrijkste voordeel wat de meesten over de streep trekt, is wel de gemakkelijke plaatsing. Omdat het niet te moeilijk is, durven de meesten het aan om zelf te plaatsen. De plaatsing maakt meestal de helft van de prijs uit. Het spreekt dus voor zich dat je daar veel mee kan uitsparen. De meeste moderne systemen van laminaat hebben een eenvoudig kliksysteem. Daardoor hoef je niet te knoeien met lijm. Bovendien gaat een laminaatvloer bijna niet werken. Terwijl hout al snel beÔnvloed wordt door temperatuur- of vochtverschillen.

Budgetvriendelijk

Laminaatvloeren zijn heel voordelig op de lange termijn. Om dat het zoín 25 jaar lang meegaat zonder speciaal en duur onderhoud. Een massief houten vloer heeft een regelmatige behandeling nodig om mooi te blijven. Dit is niet alleen duur, maar ook nog eens een enorme last. Je voelt het verschil dus heel goed in de portemonnee op het einde van de rit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo