Architectuur

Vitruvius Academy cursus over Houtskeletbouw

Vitruvius Academy cursus over Houtskeletbouw
Hout is een veelzijdig materiaal met veel toepassingsmogelijkheden. Het vraagt wel een andere technische aanpak dan traditioneel metselwerk. De architect zit hier vaak nog met een aantal vragen. Daarom organiseert NAV via Vitruvius Academy een cursus over de innovaties en mogelijkheden bij houtskeletbouw. Deze cursus gaat door op 8 en 15 maart te Gent of op 13 en 20 maart in Antwerpen.

Hout is zeker te waarderen als natuurlijk materiaal. Er komen wel een aantal technische vragen kijken bij het werken met hout. De aanpak van traditioneel bouwen kun je niet zomaar doortrekken. Wat met stabiliteit en windstijfheid? Welke verbindingsmogelijkheden zijn er voor houtconstructies? Hoe bekijkt u de bouwfysische kant bij houtskeletbouw. Hoe combineert u het levende materiaal hout met starre materialen? Welke akoestische oplossingen zijn er? Hoe schrijft u dit voor als architect? Doel van deze Vitruvius cursus is de architect meer kennis geven over het werken met houtskeletbouw.

De lesgevers voor deze cursus zijn:
- Namiddag 1: Bruno Deraedt ( IADB-Ingenieur Architect Deraedt Bruno BVBA), Benny Craenhals (adviseur Energieconsulentenproject NAV) en Marcelo Blasco (BLASCO bvba, Acoustic Design & Engineering)
- Namiddag 2: ir.-arch. Chantal Buyl (Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Afdeling Projectrealisatie – Cel Technische Studies), dr. ir. Kurt De Proft (bouwkundig ingenieur bij het Technisch centrum van de houtnijverheid), Bram De Bruycker (Kentou) en diverse architecten die een aantal projecten voorstellen.

De cursus is opgesteld in nauwe samenwerking met Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie en HSOB, Houtskeletbouwvereniging.

Deze Vitruvius Academy is gespreid over twee namiddagen, en gaat door op donderdagmiddag 8 en 15 maart in Gent of op dinsdagnamiddag 13 en 20 maart, te Antwerpen. Dit telkens van 13u30 tot 17u.
NAV-leden betalen hiervoor €154 (excl. btw). Deelnameprijs voor niet-leden is €254 (excl. btw).

Meer informatie en inschrijvingen op www.nav.be onder de rubriek kalender. Of op www.vitruviusacademy.be.

Afbeelding: Jonckheere Wood

Ook interessant