Algemeen

NAV: Cursus over het slopen van gebouwen

NAV: Cursus over het slopen van gebouwen
Slopen van gebouwen is vaak een noodzaak voor de ontwikkeling van nieuwe realisaties. Praktisch en administratief gezien is de voorbereiding van een sloop cruciaal. Hoe pak je dit aan, wie neemt welke taken op zich, hoe omgaan met gevaarlijke stoffen, etc.? Vaak geen eenvoudige opdracht. Daarom organiseert NAV via Vitruvius Academy een cursus over deze problematiek, op 27 september en 5 oktober.

Indien een architect geconfronteerd wordt met de afbraak van een pand is het belangrijk dat hierbij niet over één nacht ijs gegaan wordt. Hier komt immers heel wat bij kijken.

Tijdens deze cursus wenst NAV een aantal belangrijke vragen en aandachtspunten op een rijtje te zetten: het hoe en waarom van een sloopinventaris, hoe verloopt de opvolging van dergelijk dossier, wat is de taak/verantwoordelijkheid van de architect, hoe herken je gevaarlijke stoffen en hoe ga je ermee om, toelichting wettelijke regeling grondverzet, etc.

De lesgevers voor deze cursus zijn: Philippe Van de Velde, beleidsmedewerker afdeling Afval- en
materialenbeheer, OVAM en Thomas De Vriese, Diensthoofd Grondwijzer vzw

Deze Vitruvius Academy gaat door op dinsdagmiddag 27 september in Mechelen of op woensdagmiddag 5 oktober in Gent. Dit telkens van 13u30 tot 17u.
NAV-leden betalen hiervoor €100 (excl. btw). Deelnameprijs voor niet-leden is €135 (excl. btw).

Meer informatie en inschrijvingen op www.nav.be, onder de rubriek kalender. Of op www.vitruviusacademy.be.
Build for Life