Verras toekomstige bewoners van nieuwbouw met een fotoboek

17 oktober 2022 Bron: Bouw & Wonen
Verras toekomstige bewoners van nieuwbouw met een fotoboek
Wanneer je als uitvoerder betrokken bent bij een nieuwbouwproject, zal je geregeld toekomstige bewoners bij de hekken aan de rand van de bouwplaats zien staan. Er is voor hen niets leuker, dan het volgen van het proces rond de bouw van hun droomwoning. Het is gebruikelijk dat er gedurende de bouwfase regelmatig een kijkuurtje wordt georganiseerd door de opdrachtgever of makelaar, waarin toekomstige bewoners de kans hebben om bijvoorbeeld een keuken of badkamer in te laten meten door leveranciers. Op het moment dat de bouw eenmaal gereed is, worden toekomstige bewoners doorgaans niet alleen verrast met de sleutel maar ook met een fles champagne. Kies als uitvoerder of opdrachtgever eens voor wat anders: een fotoalbum van albelli.

Fotoboek met updates rond de bouw van de woning

Het fotoboek dat je bij de oplevering van het nieuwbouwproject aan bewoners overhandigt, kan je vullen met fotoís die gedurende het bouwproces gemaakt worden. Je hebt er geen fotograaf voor nodig, maak de fotoís zelf met een camera of bijvoorbeeld mobiele telefoon. Mocht iemand op de bouwplaats een drone tot zijn beschikking hebben, dan is het leuk om een aantal fotoís vanuit de lucht te maken. Het voordeel van deze fotoís is het feit dat je deze in verschillende fotoboeken voor de toekomstige bewoners kan gebruiken. Je wilt in het fotoboek van een bewoner X geen fotoís toevoegen van het huis van bewoners Y en andersom. Het in elkaar zetten van een dergelijk fotoboek is heel eenvoudig; online vind je er verschillende tools voor.

Tip: mocht de tijd beperkt zijn, dan kan je een fotoboek maken van de aanbouw van de hele wijk. Zo hoef je geen los fotoboek per woning te maken! Het effect is hetzelfde; de nieuwe bewoners zullen blij verrast zijn.

Maak een video van het bouwproces van de wijk

In plaats van het maken van een fotoboek over de aanbouw van de wijk, zou je ook voor een videoreportage kunnen kiezen. Ook hierbij is het interessant om beelden te maken met een drone. Of wat te denken van een timelapse, gemaakt door een vaste camera welke tijdens de gehele bouw op de bouwplaats heeft gestaan? Het nadeel van een video ten opzichte van een fotoboek is dat je software nodig hebt om de video te bewerken. Deze software kan niet alleen kosten met zich meebrengen, maar ook lastiger te gebruiken zijn dan de tools voor het creŽren van een fotoboek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo