Binnenafwerking

Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte

Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte
Ines de la Fressange was jarenlang de muze van Karl Lagerfeld. Na haar carrière als model lanceerde ze een succesvolle eigen kledinglijn die Parijse stijl en elegantie uitstraalt. Omwille van haar unieke stijlgevoel werd ze uitgenodigd door Mobalpa om haar visie op interieur uit te werken. De samenwerking resulteerde in een speciaal ontworpen inspirerende leefruimte; een ‘cabane’ die haar doet terugdenken aan haar kindertijd. De ruimte combineert kwaliteit op maat, de precisie van haute couture en de sfeer van een brocante. Het is een oase van rust in een wereld die voortdurend in beweging is.

Ines de la Fressange had een droom: een ruimte creëren, geïnspireerd op haar jeugdherinneringen, waar de kamers haar persoonlijkheid zouden weerspiegelen. Veel Belgen zien, net als Ines, hun huis niet langer als eenvoudigweg een plaats om te wonen, maar als een verlengstuk van iemands persoonlijkheid. Mobalpa wil mensen begeleiden die op zoek zijn naar cocooning en die zich goed willen voelen bij hen thuis, ieder op zijn eigen manier: of men nu droomt van een hernieuwd contact met de natuur of van gepersonaliseerde, multifunctionele ruimtes.

Franse klasse

Mobalpa maakt van elk project een gepersonaliseerde creatie, tot in het kleinste detail. Het Europese merk zet daarbij in op steeds gedurfdere samenwerkingen. Dit jaar vertegenwoordigt Ines de la Fressange de kunst van het personaliseren.

"Interieurontwerp is niet zo verschillend van haute couture. De keuze van de materialen en hun kwaliteit zijn belangrijke criteria. Ik was gewend aan de wereld van de haute couture, aan op maat gemaakte dingen, precies naar mijn smaak en maat, en uiteindelijk is dat wat Mobalpa biedt", onderstreept Ines de la Fressange.Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte
Cabane Ines de la Fressange ©Mobalpa

"Interieurontwerp is niet zo verschillend van haute couture. De keuze van de materialen en hun kwaliteit zijn belangrijke criteria. Ik was gewend aan de wereld van de haute couture, aan op maat gemaakte dingen, precies naar mijn smaak en maat, en uiteindelijk is dat wat Mobalpa biedt", onderstreept Ines de la Fressange.


De ‘cabane’, een kinderdroom

Het begon allemaal met een droom: het creëren van een ruimte waar men tot rust kan komen, gewijd aan zelfreflectie en het zich openstellen voor de natuur. De droom vertaalde zich in de inrichting van de cabane.

“Het woord ‘cabane’ roept bij mij iets speels en kinderlijk op… Ook al ben ik volwassen en heb ik heel wat geleerd, toch blijft mijn kindertijd heel bepalend. Het inspireert me in mijn werk! Misschien is deze cabane uiteindelijk het waarmaken van een kinderdroom”, aldus Ines de la Fressange.


De cabane van Ines bestaat uit verschillende ruimtes op verschillende niveaus. Een grote, op maat gemaakte boekenkast omlijst de ingangsdeur en creëert een nis. Ze loopt langs het schuine plafond en biedt talrijke schappen voor de decoratieve voorwerpen die Inès heeft verzameld. Tegenover de voordeur werden planken op hoogte geplaatst, zodat alle ruimte maximaal wordt benut. Dankzij een trap in industriële Brooklyn-stijl is alles eenvoudig bereikbaar.

Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte
Cabane Ines de la Fressange ©Mobalpa

Onder de opbergruimte op hoogte vinden we een kleine dressing, de perfecte opbergplaats voor kledij die tezelfdertijd op een originele manier het venster omlijst. De hele ruimte is optimaal ontworpen om plaats te bieden aan manier opbergkoffers, kledingkasten of een landelijke vitrinekast voor accessoires. ​

Rechts van de dressing is er een charmant waterpunt voorzien, dat voor verfrissing zorgt, maar ook voor een plaats om jezelf in alle rust mooi te maken.

Terug in de inkomhal zet een bureauruimte links de toon met een bijzonder “doos”-effect. Het biedt een comfortabel werkoppervlak en is voorzien van rails en nissen die zowel decoratief als nuttig zijn. ​

De trap werkt als een dubbelzijdige opslagruimte met op maat gemaakte nissen waarin plaats is voor boeken, maar ook voor schoenen. Hij leidt naar een ontspanningsruimte met een videoprojectordie geïntegreerd is in het hoofdeinde van het bed. ​

Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte
Cabane Ines de la Fressange ©Mobalpa

De cabane weerspiegelt Ines' authenticiteit, met de sfeer van een brocante als rode draad. De kamers werden ontworpen om de ruimte te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan het welzijn. ​

Zoals Frédéric Pluyaud, Retail Director van Mobalpa, opmerkt: "Niets is moeilijker dan nuchter en eerlijk te zijn. En de droom van Ines is geen uitzondering op deze regel. Daarom is Mobalpa vandaag zo trots dat ze dit heeft bereikt.”


Deze zoektocht naar een beter leven, zoals Ines het beschrijft, is het streven van iedereen vandaag. Het betekent kunnen genieten van een goed interieur, profiteren van optimaal comfort, maar ook verantwoordelijker zijn in ons dagelijks leven. Deze zoektocht heeft Mobalpa ook dit jaar in zijn collectie opgenomen. De sferen Jardin d'Hiver, Refuge Minéral en Studio Techno vertolken dit actuele streven naar welzijn en een huiselijke toevluchtsoord.

Frans stijlicoon Ines de la Fressange creëert unieke leefruimte
Cabane Ines de la Fressange ©Mobalpa

Ook interessant