Een discrete keuken... maar wel één die in het oog springt

28 juli 2021 Bron: Two Cents
Een discrete keuken... maar wel één die in het oog springt
Bij de renovatie van een oud gebouw besloot een jong Brussels koppel te kiezen voor een volledig zwarte keuken, maar toch wat luchtigere accenten toe te voegen in licht eikenhout. Zwart staat namelijk synoniem voor elegantie en geeft de keuken een uniek karakter. De kleur verduistert de kamer niet, het tilt de ruimte daarentegen net naar een hoger niveau met een klassevolle uitstraling. De keuken die het koppel uitgekozen heeft, is beperkt qua afmetingen maar straalt tegelijkertijd heel wat karakter uit en past zo perfect in de vaak beperktere woonoppervlaktes van de stad. Een echte uitdaging om te realiseren, maar het resultaat is meer dan geslaagd.

Een unieke stijl met lineair ontwerp

Na hun verhuizing naar de hoofdstad, droomde het koppel van een grote eettafel. Bij de renovatie van het oude gebouw hadden ze een modern en open en overzichtelijk interieur voor ogen, dat zich er perfect toe leent om vrienden en familie voor zowel kleine als grote aangelegenheden te ontvangen. Bij Mopalba vonden ze wat ze zochten. Ze kozen voor een trendy keuken met een strakke indeling om ruimte te creëren voor een grote en gezellige eethoek.

Mobalpa keukens

Mobalpa, een oplossing op maat

Het koppel was vooral op zoek naar een op maat gemaakte oplossing voor hun unieke droomkeuken. De ontwerper bij Mobalpa stelde een kastenindeling voor dat zich zowel van de vloer tot het plafond als over de volledige breedte uitstrekt om de opbergruimte optimaal te benutten én de keuken tegelijkertijd een strakke uitstraling te geven. Er is bovendien ook geen kookeiland aanwezig, maar wel een grote centrale nis tot aan het plafond, wat op zijn beurt voor extra ruimte in de keuken zorgt.

Voor het design kozen ze voor diepzwart, dat de charme van het hout versterkt. In combinatie met de eettafel, die ook uit licht hout gemaakt is, is het resultaat subliem: een gezellige en uitnodigende kamer, alles waar het koppel van droomde.

Mobalpa keukens

Goed doordachte opslagruimte

Rondom de grote, houten nis komen de matzwarte kastdeuren discreet tot hun recht en staan de oven en de koelkast in de kijker. De vaatwasser daarentegen is onderaan mooi weggewerkt. En waar de onderkasten bestaan uit handige schuiflades, klappen de bovenkasten praktisch naar boven open. Om het minimalistische aspect van de keuken te versterken, zijn er nergens handgrepen aanwezig maar wordt er gebruik gemaakt van het push-to-open-mechanisme.

De bovenkasten in de houten nis bieden voldoende ruimte om het alledaagse servies op te bergen. Een rij LED-spots, weggewerkt in de kasten, accentueert het ruime werkblad en de modulaire spatwand met zwart metalen profiel. Dit is een handige manier om de opslagruimte te optimaliseren zonder het werkblad rommelig te maken.

Mobalpa keukens

Een geslaagde uitdaging voor Mobalpa

Een dampkap is vaak een ‘moeilijk’ toestel om uit te kiezen, vooral als je deze zo discreet mogelijk wilt houden. De oplossing lag hier voor de hand: de Touch'Inbox dampkap onder een hoge kast in de nis inbouwen. Een mooie opportuniteit voor de ontwerper om de mogelijkheden van Mobalpa in de kijker te zetten door de dampkap bijna onzichtbaar te verwerken.

Het jonge koppel kan nu echt met de keuken uitpakken wanneer ze gasten over de vloer krijgen. Hun droomproject is realiteit geworden met deze moderne én open keuken. De ruimte is discreet, maar de keuken valt op door zijn schoonheid en uitstraling.

Mobalpa keukens

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo