Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement

19 maart 2021 Bron: Mobalpa
Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement
Een gelukkige eigenaar van een 50m² groot appartement, droomde van een stijlvol ingerichte woonruimte. Een moderne en ingetogen woning met een vlotte indeling. In lijn met deze verwachtingen gaf Mobalpa elke ruimte een harmonieuze en samenhangende make-over met de verfijnde en functionele matwitte keuken als epicentrum van de woning.

Een grote uitdaging

Dit spannende project stelde Mobalpa meteen voor een grote uitdaging. Hoe wordt de beperkte oppervlakte van de woning het best benut, zonder in te boeten op natuurlijke lichtinval en met behoud van voldoende opslagruimte?

Met deze vraag in het achterhoofd stelde de ontwerper van Mobalpa, verantwoordelijk voor het verloop van het project, een slimme indeling van de kamers voor, met volledig op maat gemaakt meubilair.

Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement

Een open keuken als uitgangspunt

De klant van Mobalpa nodigt ons uit om zijn nieuw ingerichte appartement te ontdekken. De rondleiding start in de keuken, die uitgeeft op een open leefruimte met een minimalistische en elegante uitstraling. De L-vormige opstelling biedt ruim voldoende werkruimte en er werd optimaal gebruik gemaakt van plaatsbesparende oplossingen. Dankzij de ingebouwde afzuigkap en oven, de geļntegreerde spots en de bovenkasten met hefsysteem kreeg de keuken een open, lichte uitstraling.

Als kleuraccent in de discrete matwitte keuken, koos de klant voor een spatwand uit de Puzzle-collectie van Mutina. Een unieke Italiaanse wandtegel met een modern, Memphis-geļnspireerd design en een ware blikvanger die niemand onverschillig laat.

Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement

Opbergoplossingen om de ruimte in te delen

Het lage tv-meubel in het verlengde van de keuken, uitgevoerd in een beige tint, markeert de overgang naar de woonruimte.

De ontwerper voorzag een asymmetrisch opbergsysteem met open en gesloten vlakken en houten nissen om voldoende opbergruimte aan te bieden in de woonkamer.

Een massief eikenhouten hekwerk brengt een warme toets in de ruimte. Dit element schermt op een subtiele en elegante manier de slaapkamer af zonder de lichtinval te beperken. Hierdoor kan de klant genieten van zijn privacy zonder de ruimte volledig op te splitsen.

Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement

Een badkamer die zijn beloften nakomt

Ook in de badkamer, grenzend aan het slaapgedeelte, kwam de ontwerper zijn beloften na. Er werd gezorgd voor een doucheruimte die naadloos aansluit bij de stijl van het appartement: strak en verfijnd. De inloopdouche werd bekleed met houtimitatie tegels. Aan de overzijde van de ruimte eist het wandmeubel zijn rechtmatige plaats op, en combineert op een eenvoudige manier stijl en functionaliteit. De beige tinten van het meubel en de muurnissen doen terugdenken aan het tv-meubel in de woonkamer.

Mobalpa verzorgt totaalontwerp van appartement
Dit project bood Mobalpa de ideale gelegenheid om zijn knowhow omtrent de inrichting van elke woonruimte te demonstreren. Dankzij de op maat gemaakte oplossingen kan het merk aan alle wensen en behoeften van zijn klanten voldoen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo