Inbouwkasten

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor
In een woning is voldoende opslagruimte essentieel om de leefruimte te optimaliseren. Kleding, schoenen, boeken en andere accessoires dienen zo efficiënt mogelijk opgeborgen te worden om het overzicht te bewaren en het maximale te halen een de beschikbare vierkante meters.Zowel in de inkom als de slaapkamer is er vaak een gebrek aan ruimte en slimme opbergsystemen. Daarom biedt Mobalpa op maat gemaakte oplossingen die functionaliteit en efficiëntie combineren, zonder het esthetische aspect uit het oog te verliezen!

De inkomhal zet de toon

Hier wordt de toon voor de rest van de woning gezet: de inkomhal! Vaak over het hoofd gezien, speelt deze echter een sleutelrol in huis en verlangt naar functionaliteit. Ongeacht de grootte en de indeling is de inkomhal immers een strategische ruimte die even uitnodigend als functioneel moet zijn en dus slim ingericht moet worden.

Verborgen opslagruimte

In de inkomhal zijn opbergkasten met schuifwanden volledig op hun plaats. Perfect om een tassen en schoenen uit het zicht op te bergen of een vestiairekast te installeren. Dankzij een plaatsing op maat passen ze zich aan elke ruimte aan. Achter de deuren schuilen ingenieuze moduleerbare opbergsystemen die de ruimte handig indelen en optimaal benutten van de vloer tot het plafond.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Handige zitbanken

Wanneer de oppervlakte het toelaat, aarzel dan niet en kies voor een handige zitbank met opbergruimte. Dit trendy meubel creëert een gezellige hoek in de inkom waar men in alle comfort zijn schoenen aan- en uittrekt en deze meteen opgeborgen worden.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Laat het licht binnen

Om de beschikbare opslagruimte in de inkom te vergroten zonder aan lichtinval in te boeten, is dubbelzijdig meubilair een dankbaar gegeven. Vooral wanneer de hal rechtstreeks uitkomt in de leefruimte. Hier wordt de keuken van de inkom gescheiden door een laag meubel die open nissen en gesloten kastruimte combineert. Aan de entreezijde kan men decoratieve accessoires uitstallen en zo de ruimte op een originele manier afbakenen. Is de beschikbare oppervlakte beperkt, dan bieden op maat gemaakte wandoplossingen met nissen of kapstokken soelaas. Erg praktisch voor het ophangen van tassen, sleutels of andere accessoires.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

De trap benutten

Wanneer de inkomhal direct uitgeeft op de trap, is het een kwestie van het optimaal gebruik maken van de ruimte onder de treden. Op maat gemaakte opslagunits passen discreet onder de schuine wand en zijn geschikt voor een open of gesloten opslag.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

De rondleiding wordt vervolgt in de woonkamer

Mobalpa gaat voor de totaalinrichting van alle leefruimtes en realiseert ook in de woonkamer het ideale ontwerp volgens de wensen en behoeften van de individuele klant. Wanneer de trends steeds meer neigen naar een minimalistische inrichting, zijn slimme opbergsystemen noodzakelijk, zoniet onmisbaar.
Daarom biedt Mobalpa op maat gemaakte oplossingen die functionaliteit en efficiëntie combineren, zonder het esthetische aspect uit het oog te verliezen! Zo maken ze een geïntegreerd deel uit van de leefruimte.

Onontbeerlijke opslagruimte

Hoe men het ook draait of keert, het tv-meubel is niet weg te denken uit de hedendaagse woonkamer. Dit mulitfunctionele meubelstuk biedt niet alleen plaats aan het tv-toestel, maar ook boeken en hifi-apparatuur kunnen hierin opgeborgen worden. Decoratieve voorwerpen kunnen op de open legplanken uitgestald worden.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor
Het dressoir maakt zijn herintrede in het moderne interieur. Het heeft de kracht de ruimte waarin hij staat meteen een andere uitstraling te geven.Naast de retro- en vvintage looks, die aantrekkelijker zijn dan ooit, biedt het meubelstuk gemakkelijk toegankelijke opslagmogelijkheden in de leefruimte.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Een elegante huisbibliotheek

Naast het tot zijn recht laten komen van de boeken, is de boekenkast ook een ideale oplossing om op een elegante manier een ruimte op te delen of af te scheiden. Of deze een hele muur inneemt of geïntegreerd werd is een lage of hoge kast, de huisbibliotheek geeft subtiel een verfijnde uitstraling aan de ruimte.

De op maat gemaakte boekenkast is op zijn plaats in elke hoek van de woonkamer. Door boeken met decoratieve objecten af te wisselen op de open legplanken, creëert men diepte en wordt de kast een heus designstuk. Dankzij het maatwerk voldoet het aan de individuele behoeften van elke klant. Door te spelen met verschillende volumes wordt het geheel nog dynamischer en gestructureerder.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Een praktisch bureau

De inrichting van een bureau of home-office dient niet noodzakelijk te gebeuren in een aparte kamer. Ook in de woonkamer kan deze discreet zijn plek vinden. Een groot vloeroppervlak is hiervoor geen vereiste.Dankzij op maat gemaakte kastunits wordt het bureau elegant ingewerkt in een schuifdeurkast of komt het in het verlengde van een meubelplank. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling.

Nu thuiswerken steeds meer de norm is, is een praktische en functionele bureauruimte in de woning essentieel. Mobalpa zorgt hiervoor zonder huiselijke en warme sfeer uit de woonkamer te halen. Het bureau neemt weinig ruimte in beslag en is perfect geïntegreerd is het wandmeubel: een perfecte illusie.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

De dressing, niet langer een onbereikbare droom

Dankzij de op maat gemaakte opbergsystemen van Mobalpa is een dressing niet langer een onbereikbare droom. Voor elke ruimte is er een geschikte indeling en opstelling: een wandkast tegen één enkele muur in een kleinere kamer, geïntegreerd in de hoofdslaapkamer of een volledig ingerichte aparte ruimte.

Herorganiseer de slaapkamer

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dressing op maat te creëren in de hoofdslaapkamer. Zo kan het bed omkaderd worden door een moduleerbare kastenwand, met open nissen en glazen- of spiegelelementen die het open ruimtegevoel bewaren. De voordelen van een ladekast en een commode worden slim gecombineerd.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Een aparte ruimte

Een aparte ruimte tussen de slaapkamer en de badkamer leent zich er perfect toe omgetoverd te worden tot een luxueuze en comfortabele dressing. In een U- of L- vorm, met een centraal ladeblok, de mogelijkheden zijn legio. Combineer open legplanken, kasten en schuiven zodat elk kledingstuk en accessoire zijn plaats krijgt. Wanorde hoort vanaf nu tot het verleden.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Onder dak

De zolder gaat een stralende toekomst tegemoet. Steeds vaker wordt deze ingericht als gezellige slaapkamer of badkamer. De oppervlakte onder de schuine dakwand zijn niet verloren. Dankzij op maat gemaakte opbergsystemen worden zelfs de laagste ruimte ingericht en optimaal benut.

Mobalpa stelt opbergoplossingen op maat voor

Ook interessant