Keukens

Eindeloze extravagantie voor Mobalpa

Eindeloze extravagantie voor Mobalpa
Al vele jaren is de keuken het hart van het huis. Of deze nu rond, vierkant, klein, open of gesloten is, Mobalpa biedt talrijke mogelijkheden om een keuken in te richten volgens de laatste trends, behoeften en wensen van ieder individu. In samenwerking met Vincent Darré, een beroemde designer, is het merk een grote uitdaging aangegaan: droomkeukens bedenken en creëren, en zo aantonen dat niets onmogelijk is.

De ideale keuken volgens Vincent Darré

Vincent Darré is een excentrieke stylist en binnenhuisarchitect. De uitdaging voor Mobalpa was dan ook groot: een atypische en theatrale keuken realiseren, die zowel qua vorm als qua kleur uit de band springt. Bogen in reliëf, achthoekige werkbladen, felle kleuren, hoge kasten in de vorm van een tempel, ongestructureerde rekken, zonlicht dat weerkaatst op de keukenelementen … Mobalpa heeft alles op alles gezet om de wensen van Vincent Darré zo goed mogelijk te verwezenlijken en ging daarbij geen enkele uitdaging uit de weg.

Buitensporig op maat gemaakt

De keuken sluit naadloos aan op de visie en levensstijl van Vincent Darré: een open en feestelijke plek die uitnodigt om samen te komen, maar vooral levenslust uitstraalt. Dankzij het enorm achthoekig werkblad, kan de gastheer, als middelpunt van de belangstelling, staan koken, serveren en in contact blijven met zijn gasten. Kortom, de bouwkunst moest en zou gestructureerd en origineel zijn.

Eindeloze extravagantie voor Mobalpa
Er was geen twijfel mogelijk dat de kleurkeuze van deze atypische ontwerper een heldere en expressieve tint zou zijn. Zijn oog viel op weidegroen, een kleur uit de Sikkens-collectie van Mobalpa. Dé kleur die in zijn ogen hoopvol, dynamisch en krachtig is, maar ook een ode aan de natuur. Vincent koos ervoor om het weidegroen te combineren met werkbladen in glanzend zwart i-quartz Vanilla, dat een marmeren look heeft voor nog meer persoonlijkheid.

Tegen de muur vormen de meubels een tempel, de rekken hebben de vorm van zuilen, de keukenwand is volledig bekleed door een spiegel en op de vloer weerkaatst de zon, een symbool dat Vincent Darré nauw aan het hart ligt, in de bespiegelde onderkant. Deze keuken is doordrenkt met creativiteit en ziet er uniek, majestueus en bijzonder uit.

Eindeloze extravagantie voor Mobalpa

"We hebben Vincent Darré carte blanche gegeven en het resultaat is uitzonderlijk. Wij hebben de knowhow en de ervaring, maar wij wilden verder gaan, buiten de afgetekende lijnen kleuren, inspelen op zijn wildste fantasieën en laten zien dat alles mogelijk is. Vincent Darré heeft ons in staat gesteld om onze ervaring op vlak van maatwerk echt tot zijn recht te laten komen", besluit Frédéric Pluyaud, Retail Director van Mobalpa.

Ook interessant