Nieuwbouw

Verlaagd btw-tarief nu ook voor sloop en heropbouw van huurwoningen

Verlaagd btw-tarief nu ook voor sloop en heropbouw van huurwoningen
Voortaan zal het mogelijk zijn voor private investeerders en particulieren om met een bouwpromotor of projectontwikkelaar in zee te gaan om een oud gebouw plat te gooien en herop te bouwen aan het verlaagd btw-tarief van 6 procent. Op voorwaarde dat die investeerders of particulieren die/dat nieuw opgetrokken woning of appartement voor ten minste 15 jaar verhuren aan huurders die er hun hoofdverblijfplaats hebben.

Bouwunie klopte de voorbije maanden regelmatig op deze nagel en is uiteraard zee blij dat de regering hier gehoor aan gaf.

"Deze versoepeling zal ervoor zorgen dat er opnieuw huurwoningen bijkomen en is op die manier een mogelijke oplossing voor het nijpende huuraanbod van vandaag. Daarenboven krijgt de nieuwbouwsector, die toch al enkele maanden in het slop zit, hiermee opnieuw de nodige zuurstof", aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens.


Bouwunie dringt er bij de regering op aan om nu ook de maatregel te versoepelen in het geval van verkoop. Zo zouden bouwpromotoren en projectontwikkelaars – zoals vroeger – aan 6% stadskankers en verouderde panden moeten kunnen platgooien en omvormen tot moderne en energiezuinige woningen. Om die dan vervolgens ook aan 6% te verkopen aan particulieren.

Ook interessant