Verhuizen

Verhuizing gepland? Zo verwittig je je energieleverancier

Het huis van je dromen gevonden? Dan zit je waarschijnlijk volop in ‘verhuismodus’. Vergeet echter niet dat je niet alleen je spullen verhuist, maar ook je energie meeneemt. Zowel op je vorige als je nieuwe adres moet je actie ondernemen. Zo moet je je energieleverancier binnen de 30 dagen op de hoogte brengen van je verhuis met een energieovernamedocument.

Energieovernamedocument voor jouw oude en nieuwe adres

In een energieovernamedocument leg je de meterstanden vast. Zo vermijd je dat er discussie over ontstaat. Zowel voor je oude als je nieuwe adres maak je twee exemplaren op, met de volledige gegevens van beide ondertekenaars – jij en de nieuwe dan wel vorige bewoner. Elke partij is verplicht om de gegevens door te geven aan zijn eigen energieleverancier door tijdig een van de exemplaren op te sturen. Het beste hou je ook voor jezelf een kopie bij. Opgelet: een energieovernamedocument wilt niet zeggen dat je het contract van de andere partij moet overnemen. Je gebruikt het enkel om de energielevering op je nieuwe adres correct op te starten en om de juiste energieafrekening van je vorige adres te ontvangen.

Tijd om van energieleverancier te veranderen?

Je bent in je toekomstige woning vrij om een (nieuwe) energieleverancier te kiezen. Als je nog geen energieleverancier hebt of je afvraagt of je momenteel wel bij de meest voordelige leverancier zit, is een verhuis het uitgelezen moment om dat even na te gaan. Veranderen van energieleverancier is gratis, maar kan je wel enkele honderden euro’s per jaar opleveren!

VREG weet raad bij jouw verhuis

De VREG beschikt over een handige online tool die jou informatie op maat geeft. Door een paar vragen te beantwoorden, ontdek je meteen welke stappen je moet ondernemen en welke formulieren je moet invullen.

Ook interessant