Verbouw slim om je woning makkelijker verkocht te krijgen

22 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
Verbouw slim om je woning makkelijker verkocht te krijgen
Wanneer je een willekeurige makelaar om tips vraagt die moeten helpen je woning sneller verkocht te krijgen, dan zal deze je aanraden om slim in je woning te investeren. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een investering in de isolatiewaarde van de woning, door de spouwmuur te isoleren of bijvoorbeeld nieuwe ramen en kozijnen te laten plaatsen. Of wat te denken van het plaatsen van zonnepanelen, om langzaam richting een energieneutraal huis toe te werken? Het maakt de woning interessanter voor potentiŽle kopers.

Tip: bij de daadwerkelijke verkoop van je woning loont het om verschillende makelaars in je omgeving te vergelijken via het platform Mijn Verkoopmakelaar. Zo vind je een makelaar met veel ervaring, een scherp aanbod en een hoge snelheid. Je vindt er eenvoudig een makelaar in Eindhoven of bijvoorbeeld Amsterdam.

Badkamer renoveren niet altijd de beste investering

Een van de investeringen die huishoudens al snel overwegen bij het vernieuwen van hun woning, is een renovatie van de badkamer. Zeker in oudere woningen zal een nieuwe bewoner de badkamer nog voor het moment waarop deze in de woning trekt willen vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan woningen met een staande toiletpot in plaats van een hangende wc. Of wat te denken van de kleine tegeltjes van vroeger? Tegenwoordig wil men strakke, grote tegels op de vloer en wanden. Hier schuilt direct een gevaar, wanneer je zelf een badkamer verbouwt voor de verkoop van de woning. Op voorhand valt niet te zeggen of jouw smaak ook de smaak van een nieuwe bewoner is.

Voor investeringen in de keuken geldt hetzelfde

Niet alleen bij een investering in de badkamer is het de vraag of een investering rendabel is. Denk ook aan een investering in de keuken, waarvoor hetzelfde geldt; de nieuwe keuken hoeft niet bij iedereen in de smaak te vallen.

Investeringen die wel verstandig zijn

Naast de voorbeelden die reeds genoemd werden om de isolatiewaarde van een woning te verbeteren, zou je ook kunnen kijken naar een nieuwe cv-ketel. Nog beter is de keuze voor een warmtepomp, waarmee de nieuwe bewoners direct klaar zijn voor de toekomst. Andere investeringen die zullen lonen zijn een investering in een nieuw dak, een investering in een dakkapel om meer ruimte te creŽren en bijvoorbeeld een investering in het vernieuwen van het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning. Niemand heeft na de aankoop van een huis zin om de houten kozijnen buiten te gaan verven.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo