Vastgoed

Waarom een verkoopmakelaar? 4 redenen

Waarom een verkoopmakelaar? 4 redenen
In de huidige woningmarkt is het bijna ondenkbaar, maar het kan zijn dat je jouw woning niet snel genoeg kunt verkopen. Jouw huis kan bijvoorbeeld moeilijk te verkopen zijn door de ligging, de te hoge prijs, of de bouwkundige staat. Zie daar maar een mooie aantrekkelijke advertentie van te maken en te plaatsen op Funda of de socialmediakanalen.

Door de stijgende rentes op de hypotheekmarkt van de afgelopen weken, kan het in combinatie met de eerdergenoemde factoren extra lastig zijn om te verkopen.

Wist je dat 90% van de Nederlanders gebruik maken van een verkoopmakelaar tijdens de verkoop van hun woning? Maar wat doet een verkoopmakelaar en waarom kiest 90% van de mensen voor een verkoopmakelaar?

Je wil het maximale uit de verkoop van je woning.

Iedereen wil graag het maximale vragen voor zijn bestaande woning, maar zou jij weten hoeveel je kunt vragen? Niet iedereen weet dat. Een verkoopmakelaar kijkt bijvoorbeeld naar de volgende factoren;

  • Ligging van de woning: Een woning in hartje Amsterdam zal natuurlijk veel aantrekkelijker zijn, dan Zuidoost

  • Vergelijkbare woningen in de buurt: Zijn er vergelijkbare woningen in de buurt en wat is de prijs?

  • Vierkantemeter prijs van de grond: Op basis van de ligging, aantal vierkante meters en staat van de woning kan een vierkantemeterprijs worden bepaald.

Ontzorging

Naast de beste prijs, is ontzorging een van de redenen waarom men kiest voor een verkoopmakelaar. Bij de verkoop van je woning komt natuurlijk ontzettend veel kijken. Niet alleen het in de markt zetten, maar ook de onderhandelingen en de bezichtigingen vormen een tijdrovend deel van de verkoop. Dit kan de makelaar van je overnemen.

Kennis van de lokale woningmarkt

Veel mensen kiezen een makelaar, omdat deze verstand heeft van de lokale woningmarkt. Het gros van de mensen die hiervan gebruik maakt, geeft aan dat dit een van de belangrijkste aspecten is voor de keuze van een makelaar. Een regionale makelaar heeft meer inzicht in de lokale prijzen, het aanbod en de meest recent verkochte woningen.

Wat zijn de kosten van een verkoopmakelaar?

Belangrijk voor de keuze voor een makelaar zijn de kosten. Veel mensen zijn daarom nieuwsgierig naar de verkoopmakelaar kosten. De kosten worden het makelaarscourtage genoemd en is afhankelijk van de regio waarin je jouw woning te koop zet. Zo rekenen verschillende makelaars in het hartje van Amsterdam courtages van meer dan vijf procent, maar vindt je lokaal nog makelaars met een courtage van de één à twee procent.

Ook interessant