Vastgoed

Schatten is weten: wees bewust van de waarde van jouw huis

Schatten is weten: wees bewust van de waarde van jouw huis
De huizenmarkt is gedurende de laatste vijf jaar enorm veranderd. Daarom kan je niet langer zeker zijn van de waarde van jouw huis. Laat daarom jouw huis professioneel schatten door een makelaar. Door de gratis schatting van je huis, weet je meteen de waarde van jouw woning en kan je met een gerust hart de verkoop starten. Zo kan je met gemak jouw woning verkopen en een nieuw hoofdstuk in je leven van start laten gaan. Een schatting van je huis is sowieso aan te raden.

Professioneel schatten is geen luxe

Een gratis professionele schatting van je huis laten uitvoeren voor verkoop is geen overbodige luxe. Er zijn vele parameters waar je rekening mee moet houden om de correcte prijs van je huis te weten. Er bestaan enkele websites waar je jouw huis gratis kan laten schatten, maar deze houden vaak rekening met twee of drie factoren de ligging en de oppervlakte. Een goede schatting gaat echter veel verder dan dit. Dus neem een makelaar onder de arm voor de gratis schatting van je huis. Kijk in jouw buurt voor een makelaar die gratis schattingen uitvoert, zo voorkom je ook extra kosten bij de verkoop van jouw huis.

Een vastgoedmakelaar als Mvastgoed kent de markt als geen ander en kan een veel betere inschatting maken van de waarde van jouw woning. Ook houden zij rekening met iedere parameter die de waarde van jouw huis kan doen stijgen. Zo kijken zij niet enkel naar de ligging en de oppervlakte, ook het aantal kamers, het bouwjaar en het renovatiepotentieel zijn erg belangrijk.

De ligging van jouw woning blijft echter wel de belangrijkste. Wanneer jouw regio zeer gegeerd is op de markt zal de waarde natuurlijkerwijze ook stijgen. Met de stijgende energieprijzen is de EPC van jouw woning ook van het grootste belang. Mensen letten hier meer en meer op.

Daarnaast kijken zij naar speciale karakteristieken van jouw woning, bijvoorbeeld een architecturaal element. Het karakter van een woning is een grote aantrekkingsfactor voor veel kopers. Een makelaar houdt ook rekening met de snelheid van verkoop in jouw regio en de lokale huurprijzen. Deze vertellen meer over de waarde van jouw woning dan je denkt. Wij raden dus steeds aan een professionele makelaar onder de arm te nemen om een correcte gratis schatting te laten uitvoeren van je huis.

Het renovatiepotentieel van uw woning

Verder kijken makelaars niet enkel naar de huidige staat van het pand maar kijken zij ook naar het renovatiepotentieel. Veel mensen willen een woning waar ze zelf nog veel aan kunnen veranderen om hun stijl in het huis te integreren. Daarom is het renovatiepotentieel ook een belangrijke factor geworden bij het schatten van een huis.

Een gratis schatting? Dat is mogelijk

Een gratis schatting klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Iedere makelaar zal voor de verkoop jouw huis willen schatten, maar soms heeft dit een meerkost. Kijk dus zeker uit naar makelaars die de schatting van uw huis gratis aanbieden. Websites die gratis jouw huis schatten bestaan ook, echter is dit gebaseerd op een algoritme. Dit is nooit niet zo accuraat als een schatting van een makelaar die dagelijks in het veld staat. Daarom raden wij aan altijd met een makelaar in zee te gaan om jouw woning gratis te laten schatten. Zo krijg jij een accuraat beeld van hoe jouw woning presteert op de huidige markt.

Nog een voordeel aan een makelaar die een gratis en vrijblijvende schatting uitvoert is de optie om hen aan het werk te zien voor je de verkoop aan hen toevertrouwd. Iedere makelaar heeft zijn of haar eigen werkwijze. Als die klikt met jouw visie kan je met hen in zee gaan. De meesten zullen sowieso jouw huis gratis schatten voor verkoop. Met een bureau die dit gratis doet kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Ook interessant