Architectuur

VAi zoekt nieuwe directeur

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) is op zoek naar een nieuwe directeur. Huidig directrice Katrien Vandermarliere geeft begin volgend jaar het stokje door.
Het Vlaams Architectuurinstituut fungeert naar eigen zeggen als steunpunt voor eigentijdse architectuur en richt zich zowel tot professionelen, onderzoekers, media en overheden, als tot een breder publiek. Daarnaast verstrekt het VAi op verschillende manieren informatie over gebouwen, architecten, architectuurbibliotheken, publicaties, tijdschriften, opleidingen en evenementen.

Het VAi is op zoek naar een directeur voor zowel inhoudelijk als inzake management, die ‘de beleidslijnen, de doelstellingen, en de strategie van het VAi, in overeenstemming met de beheersovereenkomst ontwikkelt en verantwoordelijk is voor de realisatie van de acties die hieruit volgen’.

De nieuwe directeur heeft onder meer een ‘zeer goede kennis van de architectuursector en het overheidsbeleid ter zake, beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de architectuur, de bouwsector en het bredere culturele veld, en over de nodige communicatieve vaardigheden om een intensieve relatie met de architectuursector en de overheid te ontwikkelen.’

Lees verder op Architectenweb.nl