Transparante kraan voor waterspektakel aan de wastafel

26 augustus 2014 Bron: Hansgrohe
Transparante kraan voor waterspektakel aan de wastafel
Axor, het designmerk van sanitairspecialist Hansgrohe, heeft samen met de Franse topdesigner Philippe Starck de eerste transparante wastafelkraan ontwikkeld. Axor Starck V doet je de natuurlijke loop van water ervaren. Eerst als kolkende vortex in het kraanhuis, daarna als vloeiende waterval die zich in het wasbekken stort.

Waterbron wordt zichtbaar

Bij elke collectie die Axor ontwikkelt, staat de interactie van tussen mens, met water en ruimte centraal. De eerste badkamer die Philippe Starck voor het merk tekende, meer dan twintig jaar geleden, deed ons idee van de badkamer als natte sanitaire cel evolueren richting een plek waar alles in het teken staat van rust en ontspanning.

Axor Starck V, waarbij de V staat voor zowel 'vitaliteit' als 'vortex', gaat nog een stapje verder en slaat een brug tussen de functionele en de emotionele kant van water aan het wasbekken. De nieuwe kraan wil ons opnieuw doen nadenken over het gebruik van water aan de wastafel. We vinden het evident dat er water uit de kraan komt, maar het doorzichtige ontwerp toont water als een waardevolle bron die ontspruit in onze badkamer.

Een natuurlijk schouwspel

Transparante kraan van Axor - Hansgrohe“De kraan is een ode aan mijn vader Klaus Grohe, die zijn hele leven gefascineerd was door de vortexbeweging", zegt Philippe Grohe, CEO van Axor. "Voor de ogen van de gebruiker ontstaat een bruisende, omhoogstuwende beweging van het water met daarna een vrije val in het wasbekken. Een fascinerend en krachtig schouwspel.”

Axor Starck V houdt het bij het absolute minimum: de kolkende vortex die in de kraan ontstaat, doet je de transparante vorm vergeten. Het organische design laat het ontwerp met zijn omgeving samensmelten, de open uitloop draagt bij tot de natuurlijke waterervaring. Philippe Grohe: “Philippe Starck creëerde niet alleen de perfecte vorm rondom een vortex. Hij zorgde ook voor een technisch hoogstandje en een uiterst praktisch toestel.”

Waterval van amper vier liter per minuut

Naast een esthetisch, functioneel en duurzaam product, omvat ook Axor Starck V ook een aantal innovaties die het model uniek maken. Zo is het doorzichtige kraanhuis gemaakt van het duurzame, organische materiaal kristalglas. Met een verbruik van amper 4 liter per minuut in plaats van de standaardhoeveelheid van 5 liter bij Hansgrohe en 13,5 liter bij een doorsneekraan, bespaart Axor Starck V water zonder afbreuk te doen aan de gebruikservaring.

Praktische kraan

Het glazen kraanhuis kun je verdraaien voor een beter zicht op de vortex of om de richting van de waterstraal te regelen en zo de kraan optimaal te installeren in combinatie met je wastafel. Bovendien is het kraanhuis afneembaar en kun je het in de vaatwasser stoppen om schoon te maken.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar: de eengreepsmengkraan Axor Starck V heeft een bedieningsgreep die links of rechts aan de kraan bevestigd is, de bedieningsgreep van de tweegatsmengkraan Axor Starck V plaats je vrij aan het wasbekken. Daarnaast is er nog een XL-versie voor vrijstaande waskommen: de eengreepsmengkraan Axor Starck V HighRiser. De verschillende modellen zijn telkens verkrijgbaar in wit of chroom. Het mooiste effect en de minste spetters krijg je wanneer je de kranen combineert met een diep wasbekken.

ID Axor Starck V

 • Beschikbaar in verschillende modellen: eengreepsmengkraan, tweegatsmengkraan en eengreepsmengkraan voor vrijstaande wasbekkens.
 • Voor de privémarkt, niet voor de projectmarkt.
 • Standaard beschikbaar in wit of chroom.
 • Verbruik: 4 liter per minuut.
 • Minimale waterdruk nodig van 1,5 bar.
 • Kristalglas: vaatwasser-, kras- en detergentbestendig.
 • Kraanhuis afneembaar dankzij de systemen EasyClick en SafetyStop.
 • Eengreepsmengkraan beschikbaar vanaf september 2014, richtprijs nog niet bekend. Model met tweegreepskraan en HighRiser beschikbaar vanaf 2015.


Lees ook:


 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • bouwinfo