Badkamers

Batibouw Design Award 2014 gaat naar de Axor LampShower

Batibouw Design Award 2014 gaat naar de Axor LampShower
Axor heeft de Batibouw Designaward 2014 in de wacht gesleept voor de Axor LampShower designed by Nendo. Deze douche werden tijdens de bouwbeurs in première voorgesteld voor België. Het betreft een baanbrekende collectie die een nieuwe visie op waterbeleving in de douche willen introduceren. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit de Orde van Architecten en het AiNB – de associatie van interieurarchitecten.

Philippe Grohe, CEO van Axor en kleinzoon van oprichter Hans Grohe, is bijzonder blij met deze award: “De award bevestigt dat ons designproces – dat start bij een visionair concept en dat leidt tot uitzonderlijke producten – niet enkel gesmaakt wordt door designfans, maar ook door het grote publiek en professionals uit de sector. We zijn vereerd met de appreciatie voor ons werk, waar deze prijs blijk van geeft”.

Design Award Batibouw

Batibouw reikt jaarlijks vier awards uit; voor innovatie, design, communicatie en ecologie. De Design Award 2014 is de prijs voor het meest creatieve product op gebied van design. Producten die het resultaat zijn van creativiteit en een eigen visie. In de categorie Design waren er meer dan zestig nominaties.

Van droom tot product

Axor houdt graag de vinger aan de pols en vraagt daarom regelmatig aan designers om hun visie op water te vereeuwigen in een prototypecollectie; Axor WaterDream. Zo vroeg het merk aan de Japanse designstudio Nendo en het Zweedse designtrio Front om elk hun individuele visie op de douche van de toekomst te geven. Deze prototypecollectie werd voor de zomer voorgesteld in Berlijn. Tijdens Batibouw kon het grote publiek kennis maken met het tastbare resultaat van het designproces.

Batibouw Design Award 2014 gaat naar de Axor LampShower

Axor LampShower designed by Nendo

De collectie van het Japanse Nendo voor Axor doorbreekt alle badkamerclichés. Nendo brengt water en licht namelijk samen in een hybride creatie: een lampenkap voor onder de douche. De lichtbron zit geïntegreerd in de douchekop waardoor je de zachte regendruppels poëtisch naar beneden ziet vallen wat voor een unieke douchebeleving zorgt. Naast chroom ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals wit, zwart en goud.

Ook interessant