Badkamers

Axor Starck Organic ontvangt Red Dot Best of the Best-award 2013

Axor Starck Organic ontvangt Red Dot Best of the Best-award 2013
Axor, het designmerk van sanitairspecialist Hansgrohe, heeft een Best of the Best-award gekregen voor zijn collectie Axor Starck Organic. Een grote verdienste, want dit jaar deden ruim 4.662 producten een gooi naar deze titel. Slechts 58 ervan kregen uiteindelijk de eer de Best of the Best-titel te mogen dragen.

Axor Starck Organic staat voor een badkamercollectie met meer dan veertig items, die allemaal een organische look hebben. Paradepaardje is de ingenieuze wastafelkraan die maar 3,5 liter per minuut verbruikt in de standaardstand. Voor dit ontwerp werkte het team van het Duitse Axor samen met de gerenommeerde Franse designer Philippe Starck.

De Best of the Best-award ging specifiek naar de wastafelmengkraan, de wandthermostaat en de inbouwmengkraan voor het bad. De jury was vooral lovend over het unieke design en de ergonomie. “De Axor Starck Organic-badkamermengkranen zijn opmerkelijke sculpturen met een suggestieve organische en vloeiende vorm. Hun ergonomie en haptiek zijn eveneens verbazingwekkend. Alle individuele elementen vormen samen een succesvolle symbiose”.

Philippe Grohe, CEO van Axor: “Deze award is een belangrijke erkenning voor onze inspanningen op het vlak van productdesign en het verder ontwikkelen van de badkamer als leefruimte. Naast het functionele focussen we ons bij onze kranen ook op het vormelijke en het emotionele. Dat we met die visie op het juiste pad zitten, bevestigt deze award.”

Ook interessant