Algemeen

Thuiswerken? Kies voor een grote laptop

Thuiswerken? Kies voor een grote laptop
Of je nu thuis aan de slag gaat met projecten voor school of voor je werk; een laptop is altijd een fijne keuze. Laptops geven je namelijk heel veel bewegingsruimte en qua opslagruimte (voor bijvoorbeeld foto’s op te slaan en te bewerken) doen laptops eigenlijk niet meer onder voor desktopcomputers. Wanneer je aan de slag gaat met de beste 17 inch laptop dan is het wel goed om daar je thuiskantoor of andere werkplek op in te richten, zodat je het meest comfortabel achter de laptop werkt.

Thuiskantoor

Voordat je gaat thuiswerken is het goed om je thuiskantoor in te richten. Investeer in een goed bureau, een fijne bureaustoel en wat accessoires om met een goede werkhouding achter de laptop te zitten. Omdat het beeldscherm van je laptop niet direct op ooghoogte zit, zou je bij lang werken last kunnen krijgen van je nek. Om dit te voorkomen gebruik je bij voorkeur een verhoging voor je laptop. Hiermee kun je alsnog comfortabel typen, omdat je toetsenbord in een fijne hoek ligt, en goed op het beeldscherm kijken. Dat maakt beeldschermwerk extra comfortabel. Koop er meteen een (draadloze) muis bij, zodat je niet altijd met het trackpad hoeft te werken voor nog meer gebruikersgemak.

Op schoot

De laptop is ontworpen zodat je overal en nergens aan het werk kan. Het is dus gemaakt om op je schoot te zetten. Deze computer heeft niet voor niets lap (schoot) top, in plaats van desk (bureau) top. Wanneer je de laptop op schoot gaat gebruiken, dan is het goed om te weten dat de laptop op den duur warm wordt. Zelfs laptops met een goede koeling, worden op den duur warm. Koop daarom een speciaal kussen voor op schoot met een flexibel kussen en een plastic of houten bovenplaat. Deze kussens worden ook gemaakt, zodat je met bord op schoot voor de televisie kan zitten. Het kussen zorgt voor een goede balans en het soort tafelbladje voor stabiliteit. Ideaal dus om zo met je laptop op schoot te werken.

De beste laptop voor jou

Nog voor je je (mobiele) werkplek hebt ingericht, ga je eerst op jacht naar de beste laptop voor jou. Er zijn verschillende te koop. Kijk daarom altijd goed naar waarvoor je de laptop gaat gebruiken. Een lekker groot beeldscherm is vooral fijn wanneer je foto’s of video’s gaat bewerken. Zo mis je geen enkel detail. Daarnaast heeft deze laptop natuurlijk een goede video- en geluidskaart nodig. En een goede interne processor die met gemak grote bestanden kan verwerken. Overigens is dat ook heel fijn als je films en series op je laptop streamt. Ben je van plan om je laptop alleen als tekstverwerker of dataprocessor te gebruiken? Dan is een kleiner, meer handzaam exemplaar misschien wel wat voor jou. Informeer jezelf daarom goed en lees reviews. Zo vind je met gemak de beste laptop die bij je past, kun je altijd en overal ermee aan de slag en werk je nog fijner vanuit huis.

Ook interessant


Build for Life