Meubelen

Een knus thuiswerkkantoor? Deze meubelen heb je nodig

Een knus thuiswerkkantoor? Deze meubelen heb je nodig
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de vaste kantoren op te heffen en hun medewerkers veel meer thuis te laten werken. Sommige medewerkers vinden dit fijn, omdat ze bijvoorbeeld minder tijd kwijt zijn aan reizen. Anderen vinden dit idee toch minder prettig, omdat je veel meer tijd in je eigen huis doorbrengt waardoor het scheiden van werk en privé lastiger wordt. Je zal ook een ruimte in huis moeten vinden welke als thuiswerkplek kan dienen en niet iedereen heeft hier rekening mee gehouden bij het kopen of huren van een woning. We geven je graag wat tips op het gebied van de inrichting van je thuiskantoor, zodat thuiswerken je minder tegen zal staan.

Een gezellige bank

Natuurlijk mag je een thuiswerkkantoor best een beetje aankleden met minder essentiële meubelen, zoals een gezellige 2-zitsbank. De kans is klein dat je heel veel ruimte hebt in je thuiskantoor, dus je hoeft echt geen enorme bank neer te zetten. Daarnaast zal je hier toch niet met een heel gezelschap gaan zitten, maar dient de bank puur voor de sfeer in je thuiskantoor. Daarnaast is het af en toe wel lekker om even van je bureaustoel af te komen en met bepaalde taken wat meer onderuitgezakt te kunnen zitten. Kies vooral een bank die toekomstbestendig is, want wie weet waar je deze later ook nog voor kunt gebruiken.

Een goed bureau

Een fijn bureau is essentieel voor een goede werkplek. Deze moet ruim genoeg zijn om minimaal één computerscherm, een los toetsenbord en muis op te kunnen plaatsen. Als je het echt goed aan wilt pakken, dan kies je voor een bureau dat je in hoogte kunt verstellen. Dit is voornamelijk voor de gezondheid van je lichaam essentieel, zodat je je niet in rare houdingen hoeft te buigen om je scherm goed te zien. Een sta-zitbureau is ook zeer aan te raden, zodat je niet de hele dag zitten door hoeft te brengen.

Een bijpassende bureaustoel op maat

Een bureaustoel is ontzettend belangrijk voor je houding gedurende de dag. Zorg dat je een stoel kiest waarvan je de zithoogte, leuningen en het zitvlak zelf kunt verstellen in hoogte en breedte. Zo kun je deze stoel volledig aanpassen naar jouw lichaam en deze ergonomisch instellen. Armleuningen en een hoofdsteun zijn voornamelijk interessant als je vele uren achter elkaar aan je bureau zit, waardoor je goed ondersteund wordt. Zeker wanneer je heel veel zit op een dag is een goede bureaustoel echt de investering waard.

Een opbergkast

Tot slot is een opbergkast een fijn meubel om in je thuiskantoor te hebben, zodat je belangrijke documenten, notitieblokken en overige benodigdheden gemakkelijk kunt opbergen. Niets is vervelender dan een overvol bureau waardoor je het overzicht kwijtraakt. Dit zorgt voor een verminderde productiviteit en meer stress, dus dit moet je te allen tijde voorkomen. Een opbergkast zorgt voor meer orde en rust. Je mag best selectief zijn wat betreft een opbergkast. Aangezien het in jouw eigen huis staat hoeft het echt geen saaie, grijze archiefkast te zijn, maar mag je ook voor een stijlvol exemplaar gaan.

Ook interessant