Architectuur

Tentoonstelling - Musea in de 21ste eeuw

Museumarchitectuur, vooral bekend in de vorm van bijvoorbeeld het Parijse Centre Pompidou (architecten Renzo Piano & Richard Rogers) of het Guggenheim Museum in Bilbao (Frank O. Gehry), is brandend actueel.
De rondreizende tentoonstelling Musea in de 21ste eeuw: Ideeën Projecten Gebouwen presenteert verschillende prominente en toekomstgerichte museumarchitectuurprojecten die in het voorbije decennium werden bedacht, aangevat of voltooid.

Met zijn gloednieuwe Museum aan de Stroom (MAS) en de geplande renovatie van het KMSKA is Antwerpen een geschikte halte voor de expo. De ontwerpen van internationaal gerenommeerde architecten als Tadao Ando, Daniel Libeskind, Jean Nouvel, Renzo Piano, Mario Botta, Zaha Hadid, Frank Ghery en David Chipperfield worden er gepresenteerd aan de hand van een maquette, foto's, schetsen en plannen. Ook de twee Antwerpse projecten, het MAS van Neutelings Riedijk Architecten en het KMSKA van Claus en Kaan Architecten Rotterdam, maken deel uit van de tentoonstelling.
Het programma wordt aangevuld met een lezing, ateliers voor volwassenen, ateliers voor kinderen en twee filmavonden.

Lees verder op de website van Vai...