Architectuur

Boekentip: Het allermooiste van Nederland

Boekentip: Het allermooiste van Nederland
Nederland heeft zoveel bijzonders te bieden. Van duizenden jaren oude Drentse hunebedden en het iconische stadsaanzicht van de Amsterdamse grachtengordel, tot enorme bouwwerken als de Afsluitdijk en de Deltawerken. Of wat dacht je van het oer-Hollandse natuurschoon in Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Biesbosch.

Met de boeken in de 'Allermooiste-'serie heeft de ANWB het prachtige culturele erfgoed dat Nederland rijk is op de kaart gezet. In deze extra dikke bundel maken we het overzicht compleet. Naast de allermooiste dorpen, vestingsteden, kastelen, fietsroutes en wandelroutes, passeren nu ook UNESCO Werelderfgoed en nationale parken de revue, aangevuld met onmisbare bezienswaardigheden in ons land, zoals vuurtorens en kerken.

De 100 bezienswaardigheden en routes in deze bundel zijn met zorg geselecteerd met behulp van onze lezers en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De fiets- en wandelroutes die zijn opgenomen worden niet alleen uitgebreid beschreven in het boek, maar zijn bovendien te vinden in een los routeboekje met overzichtelijke kaarten. Dankzij de QR-codes kun je iedere route ook via je telefoon fietsen of wandelen.

Meer info en bestellen via deze link.