Architectuur

Boekentip: Naar een ander stadscentrum

Boekentip: Naar een ander stadscentrum
Doorheen de laatste jaren is het debat over de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum van Brussel geïntensiveerd, met talrijke enquêtes, projecten en visies tot gevolg. Daarenboven is de impact van de klimaat- en gezondheidscrisis duidelijker geworden, wat zich heeft vertaald in lokale behoeften aan vergroening, waterbeheer, inclusie en gelijke toegang tot gedeelde voor-zieningen.

Om oplossingen hiervoor uit te testen, biedt de openbare ruimte het bevoorrechte toneel. In dit boek stellen we een research-by-design methodologie voor om het zuidelijke centrum van Brussel te herzien via een systeem van publieke ruimtes, gekoppeld met interventies op strategische locaties.

Met een co-creatieve aanpak worden mogelijke ontwerpoplossingen zorgvuldig afgestemd op de behoeften van de lokale actoren, met betrokkenheid als fundamentele voorwaarde. Dit klimaatbestendige en sociaal-ruimtelijke verband, als een rode lijn doorheen het boek, vormt de sleutel tot een inclusieve en kwaliteitsvolle transformatie van het stadscentrum.

Meer info en bestellen via deze link.

Ook interessant