Nieuwbouw

Sto lanceert website rond StoBrick steenstrippen

Sto lanceert website rond StoBrick steenstrippen
Sto, expert op vlak van gevelisolatiesystemen en hun bekleding, lanceert als eerste ETICS-fabrikant een website voor architecten, plaatsers en uitvoerders waarop alle informatie rond StoBrick steenstrippen terug te vinden is. De Belg is van oudsher verknocht aan de authentieke look van de baksteen, maar de isolatie-eisen voor een gevel worden steeds strenger. De nieuwe website bundelt daarom alle informatie rond een totaaloplossing met StoBrick: een esthetische gevelafwerking met de uitstraling van de authentieke baksteen. Het isoleren gebeurt met EPS waarop een wapeningslaag en vervolgens steenstrippen worden aangebracht. Dit resulteert in een energetisch en esthetisch geheel.

Gebruiksvriendelijk platform met gratis staalaanvragen

De nieuwe website biedt architecten, plaatsers en uitvoerders een overzichtelijk en toegankelijk platform waarop het volledige assortiment StoBrick steenstrippen terug te vinden is. De bezoeker vindt er zeer eenvoudig zijn weg naar alle nodige technische informatie, foto’s van gerealiseerde projecten en kan er dankzij de jarenlange expertise van Sto snel en eerlijk advies op maat aanvragen. Handig en uniek is de extra mogelijkheid om gratis stalen van de steenstrippen aan te vragen. “Heel wat Belgen houden van de gemetste gevel, maar gaan op zoek naar een duurzame en energetische oplossing. Baksteenstrippen, in combinatie met een optimaal gevelisolatiesysteem, zijn dan ook een populair materiaal om de gevel vorm te geven. Op de nieuwe website kan de architect zeer eenvoudig alle nodige stalen uit het assortiment van StoBrick aanvragen, en de mogelijkheden zo onmiddellijk met de klant bespreken”, zegt Barbara Lonneux, communicatieverantwoordelijke van Sto. De website wordt in de toekomst aangevuld met nieuwe collecties en biedt zo steeds een duidelijk overzicht van het meest actuele aanbod.

StoTherm Vario met StoBrick: esthetisch én energetisch bouwen

De steenstrippen van StoBrick maken de authentieke reconstructie van baksteengevels mogelijk bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, zonder de charme van de traditionele baksteen te verliezen. In combinatie met isolatie uit geëxpandeerd polystreen (EPS), een wapeningslaag met de daarop verlijmde steenstrippen, zorgt dit voor een energiezuinig geheel. StoTherm Vario met StoBrick biedt zo een volledig systeem waarbij energetisch en esthetisch bouwen hand in hand gaan. Daarenboven is het een bewezen concept om efficiënter, dunner en lichter te bouwen. "Je favoriete gevelsteen rechtstreeks op het isolatiesysteem verkleven en zo een dunnere gevelopbouw creëren die waterdicht aansluit, is voor mij de perfecte combinatie van esthetiek en techniek”, zegt Nicolas Blondeel, een architect die vaak met Sto werkt.

Met een dikte van 11 tot 14 mm, besparen de steenstrippen namelijk heel wat plaats in de gevelopbouw. Dankzij de beperkte dikte van het volledige gevelisolatiesysteem, blijft er zo bij nieuwbouw een grotere woonoppervlakte over. Dit systeem zorgt daarenboven voor een vereenvoudigde ruwbouw en een kortere bouwtijd en metselwerkondersteuningen- of verankeringen zijn niet meer nodig. Ook bij renovatie is het mogelijk om een slankere muur op te bouwen in vergelijking met traditioneel metselwerk, waarbij niet alleen de luchtspouw maar ook de baksteen veel ruimte inneemt. Extra funderingskosten en ondersteuningsconsoles voor metselwerk zijn ook hier niet aan de orde.

Maximale ontwerpmogelijkheden

Met het StoBrick assortiment, bestaande uit meer dan veertig verschillende steenstrippen in allerlei kleuren, vormen en formaten zijn maximale ontwerpmogelijkheden realiseerbaar. Dankzij de solide structuur zijn er extreem lange strippen beschikbaar, tot wel 440 mm lang. Dat is twee keer langer dan een waalformaat. Bij Sto zijn overigens ook afwijkende formaten en structuren beschikbaar. De strippen kunnen bovendien verticaal, horizontaal of zelfs diagonaal geplaatst worden voor een uniek samenspel. StoBrick omvat zes collecties met specifieke eigenschappen, waardoor ze elk gebouw een eigen karakter geven. Op basis van hun unieke kenmerken wordt de collectie opgedeeld in StoBrick Glad Uni, StoBrick Glad Bont, StoBrick Glanzend, StoBrick Zandig, StoBrick Poreus en StoBrick Gekerfd.

Surf naar www.stobrick.be voor meer informatie.

Sto lanceert website rond StoBrick steenstrippen

Ook interessant