Isolatie

Nieuwe slanke oplossing voor optimale isolatie

Nieuwe slanke oplossing voor optimale isolatie
Een goed isolatiesysteem zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur in de woning. Voortaan kan men ook in woningen met beperkte ruimte voor isolatie aan de buitenkant genieten van een goed geïsoleerd huis. ​Dankzij het nieuwe ETICS StoTherm Resol-systeem, zijn er geen dikke isolatieplaten meer nodig om de woning optimaal te isoleren.

Dunner met hogere isolatiewaarde

Het Resol-isolatiesysteem is gemaakt uit thermische platen van fenolhars met een isolatiedikte van 20 tot maximum 200 mm. Zo kan de opbouw tot 34% dunner gemaakt worden dan met EPS-isolatie, en dit met dezelfde isolerende waarde. De isolatiewaarde van StoTherm Resol ligt hoger, dus is er minder dikte nodig om de woning optimaal te isoleren.

Bij de renovatie van een woning is de muuropbouw heel wat dunner. Bij nieuwbouwprojecten kan er tot 6% meer woonoppervlakte gecreëerd worden door een dunnere wandopbouw en muur en kan de buitenlijn van de woning gerespecteerd worden. Goed nieuws voor wie weinig oppervlakte heeft tussen de gevel en de grens met de openbare weg en het huis toch energiezuinig wil maken. Door de hoge isolatiewaarde van StoTherm Resol is ook de passiefhuisstandaard een stuk eenvoudiger te bereiken.

Het Resol-isolatiesysteem kan toegepast worden op metselwerken zoals kalkzandsteen, snelbouwsteen, baksteen, cellenbeton en beton. Het leent zich uitstekend voor een afwerking met kunsthars- en siliconenharsgebonden sierpleisters, met intelligente gevelverven of de lichte Sto-Ecoshapes, voor een complete en duurzame geveloplossing.

Besparing op de energiefactuur berekenen

Een gevelisolatiesysteem zorgt niet enkel voor een aangename temperatuur het hele jaar door, maar ook voor een lagere energiefactuur. Sto ontwikkelde een online tool, die aan de hand van een checklist helpt berekenen hoeveel er bespaard kan worden. In welke regio staat het te isoleren huis, wat is het bouwjaar, wat is de oppervlakte van de gevel en hoe moet de gevel geïsolereerd worden? Kiezen voor een isolatie volgens de minimumvereisten in de regio, volgens de standaard voor een lage-energiewoning of zelfs nog energiezuiniger? Een antwoord op deze vragen volstaat om onmiddellijk een winstberekening te krijgen. Meer informatie op www.mijngevelisoleren.be.

Voor elk type woning een isolatiesysteem

Sto biedt niet enkel een oplossing met dunne isolatieplaten, maar beschikt ook over een uitgebreid gamma om elk type gebouw of woning in een hoog-isolerend jasje te steken.
  • StoTherm Classic is tien keer meer bestand tegen scheuren en stoten dan een klassiek mineraal systeem dankzij de cementvrije systeemcomponenten. Het kan gebruikt worden voor de meest diverse toepassingen met een oneindige keuze aan afwerkingsmogelijkheden.
  • Voor wie houdt van verschillende combinaties om het huis af te werken, is StoTherm Vario de oplossing. Het gevelisolatiesysteem kan met een mineraal-, silicaat-, kunsthars- of siliconenharsgebonden sierpleister afgewerkt worden. Maar ook de combinatie met gevelverven, keramische tegels, glasmozaïek en keramische steenstrippen is mogelijk.
  • Voor huizen in houtbouw of massieve houtconstructies is er de StoTherm Wood, een milieuvriendelijk isolatiesysteem gemaakt van hernieuwbare houtvezelplaten.
  • StoTherm Mineral is een thermisch isolatiesysteem met platen in minerale wol dat voldoet aan de strengste eisen op vlak van brandveiligheid. Dit systeem is zo uiterst geschikt voor hoogbouw.

Ook interessant