Isolatie

Isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen

Isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen
Foto: Recticel Insulation
Het belang van duurzaam isoleren is uitvoerig onderstreept tijdens de isolatieweek en het programma 'De Inspecteur' op Radio 2. Tijdens de eerste Vlaamse Isolatiedag bezochten heel wat geïnteresseerden een werf in hun buurt. Zo was er in Lichtaart een concreet project met Recticel isolatie. U gaat binnenkort zelf isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen.

U investeert één keer in isolatie, doe het dus goed. Vertrouw op de jarenlange ervaring en vakkennis van Recticel Insulation. Zo rekent ook u op een comfortabele en zorgeloze toekomst en geniet u van een lagere energiefactuur. Kies voor uw nieuwbouw- of renovatieproject voor Recticel Insulation als isolatiepartner.

BENOveren of beter renoveren...

Met het Renovatiepact 2050 slaan de bouwsector en de Vlaamse regering de handen in elkaar om tegen 2050 alle huizen en appartementen in Vlaanderen energiezuinig te maken. Het Renovatiepact is een ambitieus plan: er zijn nog 2,3 miljoen Vlaamse woningen en 700.000 appartementen gedeeltelijk tot grondig te renoveren.

Recticel Insulation geeft u graag advies. Op de website www.mijnBENOvatie.be leert u hoe u kunt BENOveren of beter renoveren. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met voldoende professioneel advies, zodat de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde worden genomen. Uw dak BENOveren en dus isoleren, is de eerste stap.

... met Recticel Insulation

Recticel Insulation biedt verschillende dakisolatieoplossingen aan. Uw aannemer kiest voor L-Ments dakelementen of Powerroof isolatieplaten om uw hellend dak aan de buitenzijde te isoleren. Heeft u een plat dak? Dan is Eurothane Bi-4 een uitstekende keuze. Wilt u uw zolder als woonkamer inrichten, en uw hellend dak aan de binnenzijde isoleren, dan kunt u zelf aan de slag met Fitforall of Comboprime isolatieplaten.

Uiteraard is het ook belangrijk om uw buitenmuren te isoleren. Powerwall buitengevelisolatie en het Isofinish systeem zijn uitstekend om uw buitenmuren te isoleren. Merk op dat u hierbij niet beperkt bent in ruimte, en dus dikker kan isoleren met behoud van een betere isolatiewaarde op lange termijn. Eurothane G en Comboprime zijn goede alternatieven om uw muren aan de binnenzijde te isoleren.

Wanneer uw dak en uw buitenmuren goed geBENOveerd zijn, dan is het isoleren van de vloer op de begane grond een volgende stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van uw woning te komen. Informeer u op onze website www.recticelinsulation.be over de verschillende PU vloerisolatieplaten. Kies voor de laagste lambdawaarde ooit voor PU hardschuimplaten (0,019 W/mK ) en isoleer met Eurofloor Xentro vloerisolatieplaten.

De Vlaamse overheid werkt aan de Woningpas

Interessant om weten is dat er vanaf 2018 in Vlaanderen een digitaal paspoort komt voor elke woning. De Woningpas dient om de evolutie van elke woning op lange termijn op te volgen. U krijgt via de Woningpas toegang tot alle informatie die er over uw woning bestaat. Via een stappenplan en BENOvatieadvies kunt u nagaan hoe u uw woning energiezuiniger maakt. Voor expertenadvies over isolatie kunt u surfen naar www.isolatievraag.be.Xentro technology van Recticel Insulation

S-peil vervangt K-peil voor nieuwe woongebouwen met bouwaanvraag vanaf 2018

Vanaf volgend jaar houdt u in Vlaanderen rekening met het S-peil als u een nieuwe woning wil bouwen. S-peil staat voor schil-peil. Het komt in de plaats van het vroegere K-peil en de Netto Energie Behoefte (NEB). Compacter bouwen (wat niet noodzakelijk kleiner betekent maar minder oppervlakte van de gebouwschil) heeft een positieve invloed op de S-waarde. Ook het inzetten van zo perfomant mogelijke isolatieoplossingen wordt nog belangrijker om te voldoen aan de S31 eis vanaf 1 januari 2018. Eurowall Xentro spouwisolatie en Eurofloor Xentro vloerisolatie van Recticel Insulation hebben een lambda van 0,019 W/mK, de laagste lambdawaarde ooit voor PU hardschuimplaten. Zo hoeft u uw bouwplannen niet aan te passen en kunt u gemakkelijker voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Ook interessant