Isolatie

Ontdek de nieuwste isolatieoplossingen bij Recticel Insulation op Batibouw

Ontdek de nieuwste isolatieoplossingen bij Recticel Insulation op Batibouw
Recticel Insulation
Uw comfort vormt voor Recticel Insulation de drijfveer om elke dag te blijven zoeken naar innovatieve toepassingen voor een aangenaam, gezond binnenklimaat. Bezoek Recticel Insulation op Batibouw in hal 5, stand 304. Het bedrijf presenteert enkele innovaties zoals de thermische isolatietechnologie Xentro en de akoestische isolatie Silentwall.

Isoleer spouw en vloer 13% beter met Xentro technology

De geavanceerde Xentro technology zorgt voor hardschuimisolatieplaten met een zeer hoge performantie. Dankzij hun lambdawaarde van 0,019 W/mK kunt u spouwmuren en vloeren 13% beter isoleren, in vergelijking met de standaard lambdawaarde van 0,022 W/mK.

De extreem goede isolatiewaarde van hardschuimplaten met Xentro technology maakt het mogelijk om heel dun te isoleren. Daardoor kunt u extra woon-, leef- en werkruimte creëren in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Recticel Insulation lanceert de oplossingen Eurowall Xentro en Eurofloor Xentro, beide met een lambda isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Xentro is bijzonder energie-efficiënt. Voorbeeld: met een dikte van slechts 8 cm bereikt u al een U-waarde van maximaal 0,24 W/m²K bij buitenmuren. Hiermee voldoet uw bouwproject aan de BEN-eisen.

Recticel Insulation - Silent Wall
Recticel Insulation - Silent Wall

Silentwall akoestische isolatie

Silentwall akoestische isolatiepanelen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoge verwachtingen van kalmte en rust, bijvoorbeeld in verouderde gebouwen of in grootstedelijke gebieden waar de bevolkingsdichtheid en het verkeer alsmaar toenemen. Deze ontwikkeling past ook perfect binnen een circulaire economie, met aandacht voor een duurzaam productieproces. Zo zijn de Silentwall panelen vervaardigd uit gerecycleerde materialen om de impact op het milieu te minimaliseren. Ze bestaan uit meer dan 80% gerecycleerd flexibel polyurethaanschuim.

Silentwall verbetert de geluidsisolatie van scheidingswanden en reduceert het luchtgeluid via binnenwanden. Met Silentwall ervaart men een geluidsreductie tot -60%, wat neerkomt op een vermindering van maar liefst 12 decibel. De isolatiepanelen vertegenwoordigen bovendien ook een thermische isolatiewaarde van 0,037 W/mK, waardoor u géén extra dikte nodig heeft. De plaatsing met de bijhorende Recticel lijm is praktisch en tijdsbesparend.

"Silentwall stelt ons in staat een compleet aanbod te bieden in synergie met de thermische en akoestische behoeften van de markt. Deze oplossing kon alvast rekenen op heel wat positieve feedback van bezoekers op de beurs Batimat in Frankrijk. We rekenen dan ook op heel wat belangstelling tijdens de lancering op Batibouw in België," zegt Barbara Huyghe, Junior Product Manager Interior & DIY.

Maak kennis met de robot van Recticel Insulation tijdens Batibouw

Om haar innovatieve karakter te onderstrepen, heeft Recticel Insulation gezorgd voor een robot op haar Batibouw stand. Het volledige Recticel team én de Recticel robot ontvangen de bezoeker graag voor alle isolatieadvies.

Ook interessant