Dossier Batibouw

Batibouw 2018: Xentro technology breekt records voor PU-hardschuim

15 januari 2018 Bron: Recticel Insulation
Batibouw 2018: Xentro technology breekt records voor PU-hardschuim
Recticel Insulation lanceert nieuwe, revolutionaire oplossingen die u nog beter ondersteunen. Met Xentro technology in PU-hardschuimplaten isoleert u beter dankzij de uitmuntende lambdawaarde van 0,019 W/mK. Zo heeft u onbeperkte ruimte voor uw projecten. Bezoek Recticel Insulation van 22 februari tot 4 maart tijdens Batibouw. U vindt het bedrijf op stand in paleis 5, stand 304.

Nieuwe oplossingen voor meer comfort

Recticel zet hard in op nieuwe en verbeterde isolatieoplossingen die uw comfort verhogen. Hierbij laat het bedrijf niets aan het toeval over. Recticel Insulation test continu haar producten en stelt daarbij veel strengere eisen dan de normen voorschrijven. Die innovaties en testen werkt het bedrijf uit in het Sustainable Innovation Department. De nieuwste Xentro gebaseerde PU-generatie kwam tot stand dankzij de kennis, ervaring en passie van het toegewijde team dat jarenlang onderzoek deed met geavanceerde technologieŽn.

Isoleer beter met Xentro technology

"Met Xentro technology keren we terug naar de oorsprong van PU-hardschuim. Zo hebben we de microcelstructuur en de celgeometrie van het schuim geoptimaliseerd. Dit leidt tot nůg stabielere, intercellulaire verbindingen. Alles samen maakt dat we nu een lambdawaarde van 0,019 W/mK bereiken, een uiterst goede isolatiewaarde voor PU-hardschuimplaten", zegt Ralf Becker, Group General Manager Insulation.

Met Xentro technology in PU-hardschuimplaten isoleert u ruim 13% beter dankzij de lambdawaarde van 0,019 W/mK. Deze verbetering van de thermische isolatie met 13% is berekend in vergelijking met de gebruikelijke waarde van 0,022 W/mK voor PU-hardschuimplaten binnen spouw- en vloertoepassingen.

Betrouwbaarheid boven alles

Zoals alle producten bij Recticel, worden isolatieplaten met Xentroģ technology uitvoerig getest in alle mogelijke omstandigheden. Deze Xentro isolatieplaten worden vervaardigd in een productieomgeving die aan de ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004 normen voldoet.

Onbeperkte ruimte voor vernieuwende projecten

Uw architect wil alleen het allerbeste voor uw project. Vooruitstrevende architectuur heeft nood aan vooruitstrevende en innovatieve oplossingen, waarbij uw architect niet wenst in te boeten op design of creativiteit. Kies daarom bewust voor kwaliteitsvolle oplossingen met een lange levensduur. De nieuwe oplossingen met Xentro technology bieden u die garanties. Hiermee isoleert u maximaal met ultradunne isolatieplaten terwijl u weinig ruimte inneemt. Zo heeft u onbeperkte ruimte voor uw projecten.

Hoogtechnologische isolatieoplossingen

Recticel Insulation lanceert de oplossingen Eurowall Xentro en Eurofloor Xentro, beide met een lambda isolatiewaarde van 0,019 W/mK . Xentro technology staat voor een geavanceerde, nieuwe generatie PU: extra efficiŽnt en compact. De combinatie van een PU-kern in Xentro technology met kwalitatieve, gasdichte bekledingen maken Eurowall Xentro spouwisolatie en Eurofloor Xentro vloerisolatie tot hoogperformante isolatieoplossingen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo