Word nu gecertificeerd aannemer binnenisolatie van buitenmuren

  BE   15 februari 2018 Bron: Recticel Insulation
Word nu gecertificeerd aannemer binnenisolatie van buitenmuren
Wie binnenisolatie laat plaatsen door een aannemer en een RD-waarde van minstens 2 m≤K/W behaalt, geniet van een premie van maar liefst 15 euro per m≤. Uw klanten ontvangen deze premie op voorwaarde dat u als aannemer over een certificaat van bekwaamheid beschikt. Volg nu de algemene opleiding binnenisolatie, waar alle belangrijkste binnenisolatiesystemen worden voorgesteld, en word zo gecertificeerd aannemer binnenisolatie.

Sinds 1 januari 2017 kunnen uw klanten enkel nog een beroep doen op een Vlaamse energiepremie voor binnenisolatie als ze werken met een erkende 'aannemer voor binnenisolatie', of als ze werken onder begeleiding van een architect. De netwerkbeheerders (Eandis - Infrax) voorzien een premie van 15 euro per m≤ voor het plaatsen van isolatie aan de binnenkant van een buitenmuur.

U kunt als aannemer voor binnenisolatie erkend worden na het volgen van een opleiding en het slagen voor het examen van het Vlaams EnergieAgentschap.

Concreet organiseren 4 sterke bouwpartners, Recticel Insulation, Gyproc, Xella en Isover, samen met het VDAB opleidingscentrum, opleidingen binnenisolatie voor aannemers. Tijdens twee dag- of vier avondsessies ziet u niet alleen de theorie, maar leert u ook de praktijk aan de hand van de concrete oplossingen voor binnenisolatie van alle partners. Deze opleiding is uniek omdat u zo een uitgebreide kennis verzamelt van alle belangrijkste binnenisolatiesystemen. Aansluitend is er een examen waarna u meteen aan de slag kan als gecertificeerd aannemer.

Praktische info

Avondopleiding binnenisolatie in het VDAB opleidingscentrum in Hamme (Meulenbroekstraat 2):
woensdagen 07/03/2018, 14/03/2018, 21/03/2018 en 28/03/2018 telkens van 18 u. tot 22 u.

Dagopleiding in het VDAB-opleidingscentrum in Hamme (Meulenbroekstraat 2):
donderdag 22/03/2018 en vrijdag 23/03/2018

U betaalt 270 euro voor de opleiding (2 dagen of 4 avonden). De KMO-portefeuille (zie www.kmo-portefeuille.be) kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Als arbeider uit de bouwsector kunt u ook rekenen op een tussenkomst via Constructiv.

Voor meer info en om u in te schrijven, neem contact op met Philip Van Den Broeck van het VDAB opleidingscentrum Hamme (philip.vandenbroeck@vdab.be) Zet zeker de titel van de opleiding in het onderwerp.

Inhoud opleiding

Het opgelegde gedeelte van de opleiding bestaat uit 3 modules:
module 1: inleiding - basis bouwfysica - keuze van het binnenisolatiesysteem
module 2: methodologie - voorafgaande inspectie - aandachtspunten - detaillering
module 3: essentiŽle principes - subsidies

Uniek is de praktijkgerichte module 4 met uitgebreide info over de verschillende concepten van binnenisolatie voor buitenmuren. Aan de hand van praktijkdetails en tips en tricks om fouten te voorkomen, komt u alles te weten over de plaatsing, de verwerkingswijze en de detailleringen van de verschillende systemen.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo