Vloerbekleding

Steeds meer woningbezitters kiezen voor vloerverwarming

Steeds meer woningbezitters kiezen voor vloerverwarming
In de afgelopen jaren is het aantal woningen met vloerverwarming fors toegenomen. Dit valt enerzijds te verklaren door het feit dat nieuwbouwwoningen vrijwel standaard van vloerverwarming voorzien. Anderzijds zijn er steeds meer woningbezitters die bij de renovatie van hun bestaande woning voor vloerverwarming kiezen, om zo de radiatoren uit hun interieur te kunnen verwijderen. De vloerverwarming betekent vaak ook een nieuwe vloer. Onder meer pvc visgraat vloeren zijn geliefd. Voornaamste reden om voor een vloer van pvc te kiezen, is het feit dat pvc zeer dun is. Het voorkomt dat er onnodig veel energie benodigd is om de ruimtes thuis te kunnen verwarmen.

Zelf een vloer leggen met instructies op internet

Voorheen koos men vrijwel altijd voor de hulp van een professional bij het vervangen van de vloer. Tegenwoordig is het echter steeds makkelijker geworden om zelf een vloer te leggen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de populaire pvc tegels. Met de instructies die je online vindt, kun je een dergelijke vloer heel eenvoudig zelf leggen. Belangrijk bij pvc is het onderscheid tussen vloeren die verlijmd worden en vloeren waarvan de losse delen aan elkaar vastklikken. Het verlijmen van een vloer is lastiger zelf uit te voeren.

Steeds meer mensen klussen zelf in huis

Het is overigens niet voor niets dat steeds meer mensen zelf een vloer leggen in huis. Het hangt samen met het feit dat men door het thuiswerken meer tijd heeft. De reistijd wordt bespaard, er wordt efficiënter gewerkt, enzovoorts. De tijd die men overhoudt wordt steeds vaker besteed aan het klussen in huis of in de tuin. Het is niet alleen een goedkope optie, maar ook erg leuk! Online zijn tal van verschillende instructievideo’s en stappenplannen te vinden. Hiermee wordt het uitvoeren van verschillende klussen goed te doen. Professioneel gereedschap huur je bij een bouwmarkt in de buurt.

Woningen worden steeds duurzamer

Nieuwbouwwoningen worden standaard van een warmtepomp voorzien. Sommige modellen halen de warmte uit de grond, andere modellen halen warmte uit de lucht. Het voordeel van deze warmtepompen is dat een aansluiting op gas niet meer noodzakelijk is. Nieuwbouwwoningen mogen overigens ook niet meer op gas worden aangesloten. De vloerverwarming in nieuwbouwwoningen zorgt voor een heel geleidelijke manier van verwarmen. Immers, de warmte wordt direct over de ruimte verdeeld. Op deze manier heb je minder energie nodig.

Combinatie van warmtepomp met zonnepanelen

Naast de warmtepomp en vloerverwarming zijn ook zonnepanelen populair. De combinatie van deze drie elementen maakt dat het verwarmen van een woning op heel duurzame wijze verloopt. Je verbruikt relatief weinig stroom, doordat je een groot deel van de benodigde stroom voor het verwarmen middels de zonnepanelen zelf op kunt wekken. De kans lijkt groot dat deze trend zich doorzet, mede door de toegenomen belasting op gas.

Ook interessant