Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

Bron: Bouw & Wonen
Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen
Net verhuisd en de keuze gemaakt om voor een interieur met een unieke uitstraling te gaan? Dit zou geweldig zijn als dat zo is! Zelfs dan kun je gebruik maken van standaard vierkante tegels of kiezen voor andere bijzondere vormen tegels. Wij hebben een tijd rond gekeken op het internet en een aantal bijzondere tegelaanbieders gevonden. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan verder.

Handgemaakte design patroontegels met mediterrane tinten

Mediterrane tegels zijn een populaire keuze vanwege het brede scala aan kleuren en vormen. Maar maak je geen zorgen, door de unieke mogelijke combinaties van patronen en vormen is geen enkel interieur hetzelfde! Maar te veel keuze kan er voor zorgen dat het maken van de doorslaggevende keuze, enorm lastig wordt. Zorg er daarom voor dat je kiest wat het beste past bij het interieur bij jouw huis! In dit artikel vertellen we je meer over klassieke of moderne ontwerpen die overal passen, van luxe huizen tot oude villa's en over de verschillende vormen exclusieve patroontegels. Bekijk hier bijvoorbeeld de prachtige Portugese tegels!

Metallic: moderne en luxe uitstraling

Als je van een luxe en moderne uitstraling houdt, dan zijn de Metallic tegels van Tegels Expert wellicht dé perfecte keuze voor jou. Je muur vormt een unieke sfeer met deze goud- en platina tegels die je interieur een strakke en moderne uitstraling geven. Metalen tegels zijn een in het oog springend element, dat past in vele keukens en badkamers. Wil je toch liever een accentmuur bedekken? Dan hebben wij dé perfecte tegels hiervoor gevonden, namelijk de Metallic tegels van Tegels Expert. Met deze unieke tegels creëer je een mooie beleving voor jezelf en geef je gasten ook iets moois om te bewonderen als ze op bezoek komen! Benieuwd naar deze bijzondere en luxe tegels? Hieronder hebben we een afbeelding geplaatst zodat jij direct een gevoel krijgt bij deze prachtige tegels.

Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

Visschub tegels: voor exclusieve ruimtes

Hoe raar het ook klinkt, een Spaanse-Marokkaanse sfeer in huis halen is makkelijker dan je denkt. Visschubbentegels zijn zo speciaal dat ze hele groepen architecten en doe-het-zelvers hebben geïnspireerd om hun unieke kleurenschema in verschillende kamers te imiteren.

Visschub tegels zijn handgemaakt van klei, waardoor elke tegel uniek is qua vorm en kleur. Maar wat maakt deze tegels nou zo bijzonder dan? Dit komt doordat het productie proces bestaat uit meerdere processen, namelijk: het bakproces én het glazuurproces. Deze handelingen samen zorgen voor het resultaat dat een gemarmerde look is, die je een directe impressie geeft van uitgesproken flair. Visschubbentegels zijn een geweldige manier om een vleugje kleur aan je huis toe te voegen, en het beste is dat ze uniek blijven!

Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

Visgraat tegels: prachtige motieven

De visgraattegels, ook wel bekend als langwerpige én rechthoekige tegels die in een vissengraat patroon worden gelegd, worden zowel binnen als buiten steeds vaker gelegd. Ook worden de visgraat tegels steeds vaker gebruikt in keukens en badkamers, maar ook in woonkamers. Maar dit is niet zo gek, ze hebben namelijk een zeer onderscheidend sterk karakter dat elke kamer een stijlvolle uitstraling geeft. Met enkele reeks stijlpunten die worden toegekend voor hun hoge kwaliteit om tegen een stootje te kunnen.

Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

Hexagon tegels: passend bij ieder design

Met een oneindig aantal kleuren en designs zijn hexagon tegels makkelijk te mixen en matchen. Het prachtige honingraatpatroon dat het resultaat is, is een unieke uitstraling dat enkel de hexagon tegels kunnen realiseren. De zeshoekige tegels zien er in iedere kamer geweldig uit. Dit komt doordat ze over al gebruikt kunnen worden! Zo kun je dit toepassen op de vloer, maar ook op de wand!Natuurlijk kun je kiezen uit klassiekers zoals crème of wit als je voor een meer traditionele stijl gaat; deze veelzijdige tegels zijn echter ook verkrijgbaar in gedurfdere tinten zoals rood en oranje, die jouw leefruimte opfleuren. Wil je de tegels gebruiker in een kamer waar er bijvoorbeeld kunst hangt? Dan zijn deze tegels ingetogen genoeg om de aandacht niet weg te trekken van omliggende decorpunten (bijv. Kunstwerken).

Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

3D Tegels: zorgen voor levendige sferen

Met 3D-tegels laat je je muur opvallen! Betwijfel je of deze tegels toepasselijk zijn voor accentmuren? Ze zijn geweldig! Ga bijvoorbeeld voor een luxe en moderne sfeer met de Apavisa zwarte keramische tegels of creëer een interessante speelsheid in je keuken met roze-oranje 3D tegels van Baldosas Tegels. De 3D tegels zorgen voor een ware ervaring voor de bewonderaars hiervan. De sferen die de tegels uitstralen naarmate de dag vordert is ongeëvenaard. Dit ontstaat door de 3D patronen én het licht wat gedurende de dag veranderd, zeer bijzonder dus!

Terrazzo tegels: prachtige Venetiaanse tinten

Je kunt kiezen uit verschillende ontwerpen voor uw Terrazzo tegels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Spaanse Apavisa-serie om een rustieke sfeer in je huis te brengen, of kies voor iets de modernere tegels zoals de Terrazzo collectie van Casalgrande Padana. Deze unieke tegels zijn rechtstreeks terug in de geschiedenis gedoken. Je kunt namelijk de authentieke Italiaanse architectuur daadwerkelijk terugvinden in het ontwerp van deze tegels. Op Tegels Expert kun je de geweldige collectie van Apavisa inzien waar je de mogelijkheid heb om uit verschillende vormen en maten te kiezen!

Wat kunnen unieke vloer- en wandtegels voor je interieur betekenen

Spaanse, Portugese én Italiaanse tegels: mediterraanse sferen bij jouw thuis

Je mediterrane tegels komen echt uit Spanje, Italië of Portugal. Zo kun je verwachten dat wanneer je deze tegels geleverd krijgt, er ‘made in Italy’ op vermeld staat. Bij Tegels Expert kom je erachter dat geen twee van bijvoorbeeld de Ston Italia tegels hetzelfde zijn. Elk heeft een uniek onregelmatig fragment van natuursteen dat echt exclusief is en zorgt voor een opvallende sfeer. De tegels worden namelijk in verschillende ‘batches’ geproduceerd waardoor geen enkele batch hetzelfde is. Dit draagt bij aan de unieke look die deze mediterrane tegels met zich meenemen.

Dé tegels voor jouw interieur

De afbeeldingen die je in dit artikel terugvindt zijn verwijzingen naar hoe jouw interieur er ook uit kan zien. Na goedkeuring van beide partijen hebben wij deze afbeeldingen mogen gebruiken. Ben jij dus op zoek naar prachtige én unieke Mediterraanse tegels, dan is de kans van de juiste tegel vinden bij Baldosastegels.nl enorm groot!

Vind je de afbeeldingen van Tegels Expert er toch net wat sterker uitspringen, of vind je ze simpelweg beter passen bij je interieur? Dan kun je het assortiment van Tegels Expert, dat enkel bestaat uit 100% Italiaanse én Spaanse tegels, bekijken!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo