Badkamers

Dit moet je weten over badkamertegels

Dit moet je weten over badkamertegels
Sta jij op het punt om je badkamer te vervangen? Dan kom je voor de keuze te staan wat je op de vloeren en wanden wilt. Grote kans dat je kiest voor tegels, want daarmee zijn de mogelijkheden immers legio. Dit moet je weten over badkamertegels:

Zijn er speciale badkamertegels die echt bedoeld zijn voor de badkamer?

Het is meer het design en de gewenste stijl dat de keuze bepaalt. Laat je vooral niet beperken in je fantasieën, want de mogelijkheden zijn legio.

Waar moet je specifiek op letten als je tegels uitkiest voor de badkamer?

In principe kun je alle wandtegels gebruiken in de badkamer. Het enige waar je op moet letten is dat de vloertegel niet te glad is. De juiste vloertegel is ook afhankelijk van het gebruik; douche je op de tegelvloer of plaats je een douchebak. Bij het gebruik van natuursteen zul je dit moeten impregneren.

Zijn er antislip vloertegels en waar kun je die aan herkennen?

Het gebruik van shampoo met water en huidsmeer geeft een gladde uitwerking op tegels. antislip vloertegels zijn meestal tegels met een structuur. Door een fabrikant wordt de tegel getest op antislip en krijgt hij een waarde mee. De stroefheid van een tegel wordt weergegeven in een R-waarde, waarbij de R staat voor rutschremmend oftewel antislip. Deze antislipwaarde moet ook weer niet te hoog zijn, want dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de tegel weer lastig. Je hebt in een badkamer eigenlijk minimaal een R10 nodig en als op de vloer staat te douchen een R11.

Dit moet je weten over badkamertegels

Wat is momenteel populair in de badkamer als het gaat om tegels?

Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Momenteel zijn tegels in grote formaten in een betoonlook of houtstructuur de absolute trend. Als tegenhanger daarvan is nu ook de vintage of retro stijl heel populair, dus de gezellige badkamer met kleinere formaten tegels in vrolijke kleuren.

Hoe kun je badkamertegels het beste reinigen/onderhouden?

Om tegels mooi en schoon te houden kun je het beste gebruik maken van een goed onderhoudsproduct als Lithofin KF Sanitairreiniger. Dit product is zowel voor het dagelijkse onderhoud te gebruiken als bij het verwijderen van kalkaanslag op de tegels.

Dit moet je weten over badkamertegels

Wat te doen bij schimmel?

In vochtige ruimtes als een badkamer moet je op je hoede zijn voor schimmelvorming. Schimmels zijn een gevaar voor de gezondheid en dienen daarom voorkomen te worden. Er bestaan wel schimmelwerende producten, maar hierin zitten dikwijls gevaarlijke stoffen die net zo slecht zijn voor de gezondheid. De beste oplossing is gewoon beter ventileren. Zorg dat het vocht weg kan door standaard het venilatierooster open te zetten en daarnaast na het douchen en/of badderen het raam minimaal een kwartier open te zetten.

Ook interessant