Nieuwbouw

Start bouw De Zuid in Scheveningen

Vorige week vond het officiële startsein plaats voor de start bouw van het eerste bouwblok ZuidDuin in het woningbouwproject De Zuid in Scheveningen. De officiële handeling is, in het bijzijn van kopers en betrokkenen, verricht door wethouder Karsten Klein van de gemeente Den Haag en Dick Gort, CEO van a.s.r. vastgoed ontwikkeling.

In totaal ontwikkelt a.s.r. vastgoed ontwikkeling samen met de Malherbe Groep op het voormalige Norfolk terrein in Scheveningen circa 400 woningen (grondgebonden woningen en appartementen), 5.700 m² commerciële (bedrijfs-) ruimte en 420 parkeerplaatsen. De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. Het eerste bouwblok dat wordt gerealiseerd is ZuidDuin en bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) en 14 eengezinswoningen. Aannemer Van Wijnen Dordrecht zal vanaf 21 maart a.s. starten met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de woningen zal naar verwachting derde kwartaal 2017 plaatsvinden.

Wethouder Karsten Klein: “Wij zijn verheugd dat a.s.r. nu start met de bouw van de eerste woningen op De Zuid. De gemeente en marktpartijen investeren samen om Scheveningen Haven verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke locatie voor wonen, werken en recreëren. Dit gebied heeft een aantrekkelijk spanningsveld. Aan de ene kant is er de levendigheid en bedrijvigheid van het havengebied met ruimte voor visserij en innovatieve bedrijven. Aan de andere kant is er de natuurlijke rust van strand, zee en duinen. Een geweldige plek om te wonen dus!"

“Een havengebied in de stad, daar wil je als ontwikkelaar bouwen! Hoe industrieel de functie van het voormalig Norfolk terrein ook was, het blijkt alles in zich te hebben voor een aantrekkelijk leefgebied. We zijn dan ook erg blij om na jaren van voorbereiding nu daadwerkelijk te kunnen starten om dit gebied te transformeren tot een levendig gebied voor wonen, werken en ontspannen, waar horeca en bedrijven voor reuring en levendigheid zorgen,” vertelt Dick Gort.

Start bouw De Zuid in Scheveningen

Ook interessant