Nieuwbouw

Van Wijnen Dordrecht bouwt eerste deelplan De Zuid

Van Wijnen Dordrecht en a.s.r. vastgoed ontwikkeling tekenden gistermiddag de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het eerste deelplan ZuidDuin in het project De Zuid (voormalig Norfolk terrein) in Scheveningen. Het plan ZuidDuin bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) en 14 eengezinswoningen. Van Wijnen Dordrecht start volgens planning eind maart 2016 met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van het project zal naar verwachting derde kwartaal 2017 plaatsvinden.

De 14 grondgebonden woningen in ZuidDuin worden ontwikkeld volgens het HOMEMADE-concept van a.s.r. vastgoed ontwikkeling, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun eigen woning naar eigen wens kunnen samenstellen. Men bepaalt zelf het volume van de woning, de architectuurstijl, de kleur en samenstelling van de gevel, de woningbreedte, de positie van de trap en de indeling van de verdiepingen van de eengezinswoning. Via een online woonplanner op de website www.dezuid.nl kan men eenvoudig ‘mixen, matchen’ en experimenteren totdat het huis van zijn of haar dromen ontstaat.

De Zuid

In totaal ontwikkelt a.s.r. vastgoed ontwikkeling op het voormalige Norfolk terrein rond de Derde Haven in Scheveningen circa 400 woningen (grondgebonden en appartementen), 5.700 m² commerciële (bedrijfs-)ruimte en 420 parkeerplaatsen. De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. Het eerste deelplan dat wordt gerealiseerd is ZuidDuin aan de Houtrustweg.

Ook interessant