Nieuwbouw

AM ontwikkelt De Reder in Scheveningen

AM presenteert zaterdag het plan De Reder, dat zij heeft ontwikkeld voor de tweede binnenhaven op Scheveningen. Op de locatie aan de Dr Lelykade, de Van Bergenstraat en de Koppelstokstraat komen 52 appartementen, 9 stadswoningen, commerciële ruimten voor onder meer een supermarkt en een parkeergarage.

Het gebied rond de tweede binnenhaven in Scheveningen heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. Opslagloodsen, koelcellen en verouderde kantoren hebben plaats gemaakt voor woningen, winkels en restaurants. Het karakteristieke maritieme gebied heeft hierdoor een totaal andere dynamiek gekregen. Met de ontwikkeling van De Reder krijgt de transformatie van het havengebied een nieuwe impuls. Met het gevarieerde woningaanbod van 47 drie-, vier en vijfkamerappartementen, 5 penthouses en 9 zogenaamde Rederwoningen krijgt een brede doelgroep de mogelijkheid op deze locatie in Scheveningen te wonen.

Door de gunstige ligging van het plan hebben vrijwel alle appartementen zicht op de tweede binnenhaven en hebben de hoger gelegen appartementen tevens zicht op de Noordzee. De appartementen variëren in grootte van circa 100 m2 tot 195 m2 en beschikken over ruime buiten- en/of dakterrassen. In het midden van het gebouw ligt een bijzonder binnengebied en op de begane grond zijn naast een supermarkt en overige commerciële ruimten tevens algemene ruimten ten behoeve van de woningen gesitueerd. Parkeren voor bewoners en bezoekers kan in de afgesloten parkeergarage onder het gebouw. Het ontwerp van De Reder is van AWG Architecten.