Stad Kortrijk beloont gedurfde architectuur

  BE   4 juli 2013 Bron: Wout Maddens - Gemeente Kortrijk
De stichting Kortrijk Heritage zal in het najaar de Kortrijk Heritage Architectuurprijs 2013 uitreiken. Dit gebeurt in samenwerking met de stad Kortrijk. Zo bouwen we samen aan het erfgoed van de toekomst. Kortrijk Heritage is een private stichting met als doel het bevorderen van vernieuwende, beeldbepalende architectuur in het centrum van de stad. Vorig jaar werd de stichting op de kaart gezet met het (gratis) boek Anders in de Rij, dat samen met stad Kortrijk werd uitgegeven.

De Kortrijk Heritage Architectuurprijs 2013 wil de meest gedurfde architectuur in de Kortrijkse binnenstad belonen. De bouwheren van nieuwe gebouwen of grondige verbouwingen binnen de kleine ring, die minder dan 3 jaar oud zijn, komen in aanmerking voor de prijs met een waarde van 2.500 euro.

De jury is samengesteld uit leden van Kortrijk Heritage en stad Kortrijk en wordt dit jaar voorgezeten door de Spaanse architect en stedenbouwkundige Jordi Farrando. Farrando heeft heel wat prestigieuze opdrachten uitgevoerd in Barcelona, maar ook in Kortrijk is hij bekend met de stedenbouwkundige aanpak van de Leieboorden en Overleie (Buda Beach, Diksmuidekaai, enz.).

De doelstelling, gedurfde architectuur in de binnenstad brengen, sluit zeer goed aan bij de ambitie van de stad Kortrijk om het wonen in de stad voor jonge gezinnen aantrekkelijk te maken.
De prijs zal uitgereikt worden in het najaar. Inschrijven kan tot 10 september via de website van Kortrijk Heritage www.kortrijkheritage.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo