130 nieuwe woningen op voormalige Barco-site in Kortrijk

  BE   24 mei 2013 Bron: Wout Maddens - Gemeente Kortrijk
Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco vestigde zich in 1941 in de Theodoor Sevenslaan. Barco is uitgegroeid tot een wereldspeler en heeft sinds enkele jaren de bedrijfsgebouwen verlaten om zich in Kuurne en op Hoog Kortrijk te vestigen. Ondertussen werden de verlaten panden gesloopt en nu worden de terreinen grondig gesaneerd. De tijd is rijp om er een nieuw woonproject te laten verrijzen. Het gezamenlijk woonproject van eigenaar PSR Brownfield Developers en projectontwikkelaar Development Coordination Belgium (DCB) voorziet 130 woningen en kost 17 miljoen euro. Er is boven- en ondergrondse parking voorzien en een publieke groenzone.

Architectenbureau Sum Project ontwierp de plannen. In 2 gebouwen komen 81 appartementen. Voor elk appartement is een parkeerplaats voorzien in een ondergrondse parking. In het midden van de site komt een gemeenschappelijke groene ruimte.

Rond de centrale groenzone komen nog 49 huizen waarvan er 15 een eigen garage zullen hebben. Er zijn ook een 60 tal collectieve parkeerplaatsen voorzien. Aan de kant van de Goedendaglaan, die nood heeft aan parkeerplaatsen, moeten 20 garageboxen het tekort aan parking opvangen.Dit project is op maat van wat de stad wil. Een dergelijke bedrijfssite past niet meer in een stedelijke woonomgeving. De herbestemming met een woonfunctie is dan een goede optie.
Het nieuwe woonproject op de voormalige Barcosite krijgt de naam Theodoor Sevens. De bouw kan dan starten in 2014. De eerste bewoners nemen er wellicht in 2016 hun intrek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo