Verlichting

Shellby Skins – speels design in 5 jasjes

Shellby Skins – speels design in 5 jasjes
Verschillende smaken, verschillende interieurs. En dus breidde designer Jeffrey Huyghe zijn originele Shellby-ontwerp uit met een opzetbare cap beschikbaar in 5 verschillende kleuren. Een extra personality boost voor het design dat door z’n geestige verfijndheid sowieso al aan karakter geen gebrek had. Modular Lighting Instruments gaat met Shellby Skins een stap verder in de moduleer- en personaliseerbaarheid van architecturale verlichting.

Natuurlijke reflecties

Shellby Skins - Modular lighting instruments
Prijs Shellby Skins vanaf €95 (excl. Shellby-armatuur)

Het startpunt van de Shellby Skins is een maagdelijke parelmoeren extensie op de twee originele uitvoeringen van Shellby (zwart en wit). Het wit van deze Shellby Skins switcht tussen verschillende mysterieuze allures: afhankelijk van de lichtinval soms rozig, dan weer humeurig grijs en saliegroen. Intrigerend en betoverend, net als de binnenkant van een schelp.

“Een diepgang in de afwerking die verkregen wordt door het adoniseren*,” vertelt Huyghe. “Door de kleur kan je de structuur van het ruwe materiaal nog zien, het resultaat van het zandstralen van de bekleding voordat ze geanodiseerd wordt. De intense kleur, in combinatie met deze structuur, tilt de afwerking echt naar een hoger niveau.”

* Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium te voorzien van een oxidelaag.

Shellby Skins - Modular lighting instruments
De Shellby Skins zijn afzonderlijk aan te kopen en makkelijk te monteren

Een etmaal licht

Shellby Skins - Modular lighting instruments
De 4 bijkomende kleuren van de Shellby Skins-collectie – zilverbrons, brons, champagne en goud – versterken de mogelijkheden van de Shellby-armatuur. Door haar ‘warm dim’-technologie kan deze zowel als plafondlamp met algemeen licht als wandarmatuur met sfeerverlichting dienen. Daarmee heeft Shellby de unieke eigenschap ietwat poëtisch te fungeren als “zon overdag en maan ’s nachts”. Een effect dat afhankelijk van de gekozen Shellby Skins-cap naar wens aangedikt kan worden.

Shellby Skins - Modular lighting instruments
De verschillende kleuren van links naar rechts: parelmoer, zilverbrons, champagne, goud en brons.