Dent L breekt de muur tussen kunst en functioneel design

29 oktober 2019 Bron: King George
Dent L breekt de muur tussen kunst en functioneel design
Met Dent L, de grootste en laatste nieuwe aanwinst binnen de Dent-familie, brengt Modular L.I. een armatuur op de markt die schittert in zijn eenvoud en tweeledige karakter: kunst overdag, verlichting ís nachts. Daglicht speelt met de diagonale deuk in het ultradunne, minimalistische design met een subtiel schaduwspel als resultaat. Wanneer het donker wordt, toont Dent L zín warme gloed als sfeervolle wandarmatuur. Een dualistisch ontwerp dat uitnodigt tot speelse composities en experimenteren met kunst en design.

Prismatische dynamiek

Modular L.I.-designer Jeffrey Huyghe, die naast Dent onder andere Marbul en Semih tekende, houdt van minimalistische, geometrische vormen en architectuur. Voor Dent liet hij zich inspireren door de strakke lijnen van een prismatisch gebouw. Schijnend door de grote scherpe ramen in het dak vertelt het zonlicht doorheen heel de dag een ander verhaal: schaduwen verschuiven, vlakken worden opgelicht en verhoudingen veranderen.

De diagonale deuk die Dent karakteriseert is prismatisch architecturaal op kleine schaal en brengt op zijn beurt de armatuur tot leven. Het zonlicht dat over Dent glijdt, doet de aanblik veranderen in kleur en intensiteit. Een beweging die de aandacht vangt en ons ontroert, als was het kunst.

Dent L van Modular L.I.

Hoekig en slank design

Net als de twee kleinere seriegenoten, Dent S en Dent M, is Dent L een hoekig ontwerp dat over de hele lengte een diagonale deuk heeft, van rand tot rand. Alsof iemand twee tegenovergestelde punten naar elkaar probeerde te plooien. Aan de linker- en rechterzijde of boven- en onderkant, afhankelijk van hoe je Dent plaatst, verlicht de zachte gloed van de led-boorden - gefilterd door de diffuseerplaten - de wand en brengt het een warm licht in de kamer.

Huyghe is erin geslaagd om, ondanks Dents dynamische deuk, het ontwerp uiterst slank te houden. Met een diepte van slechts 25mm leent Dent zich, naast sfeervolle residentiŽle toepassingen, perfect tot architecturale wandoplossingen in nauwe praktische ruimtes zoals bv. gangen en andere eerder smalle plaatsen.

Dent L van Modular L.I.

Een spel met licht en lijnen

Door zijn uitgepuurde lijnen en artistiek spel van licht en schaduw is de Dent-collectie de ideale tool om te experimenteren met kleuren en composities.

Dent L van Modular L.I.
De diagonale deuk in Dent verleidt tot het spelen met verschillende maten uit de serie om een vloeiende lijn over de muur te laten lopen. Dent S, M en L zijn zo gemaakt dat bij elke toevoeging de diagonaal telkens de andere richting kan opgaan: een lijn van linksboven naar rechtsonder in de ene armatuur, een lijn van linksonder naar rechtsboven bij zín buur. Laat Dent als een eigenwijs pad over de muur lopen en experimenteer met verschillende composities: een aaneengeschakelde structuur of een spel van losse elementen.

In een witte uitvoering brengt Dent een subtiele eenvoud en verfijndheid in de ruimte. Dent in een zwarte uitvoering kan gebruikt worden voor een gesofisticeerd statement. Door hun vlakke plaatsing op de muur zijn de kleurvlakken goed zichtbaar en komt het beoogde effect ten volle tot zín recht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo