Schilderen op nummer: Een canvas voor aan jouw muur

7 september 2021 Bron: Bouw & Wonen
Schilderen op nummer: Een canvas voor aan jouw muur
Heb je ook altijd al een zelf geschilderd canvas aan de muur willen hangen? Ben je creatief ingesteld, maar weet je niet goed hoe je van nul af aan moet beginnen? Dan is schilderen op nummer vast en zeker iets voor jou. In dit artikel kom je te weten wat schilderen op nummer precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Verder zullen we ook wat dieper ingaan op het doelpubliek. Lees jij mee om jouw potentiŽle toekomstige hobby te ontdekken?

Wat is schilderen op nummer?

Wie wil gaan schilderen op nummer heeft eerst en vooral een speciaal starterspakket nodig. Zoín pakket bevat genummerde potjes met verf en ook een canvas waar dezelfde nummers op voorkomen. Je snapt waarschijnlijk al waar dit heen gaatÖ Inderdaad, het is de bedoeling dat je de juiste gebieden overschilderd met de bijpassende kleuren.

Op die manier krijg je uiteindelijk een prachtig doek, dat je moeilijk kunt onderscheiden van een werk dat uit de losse hand is geschilderd. Alle nummers worden namelijk bedekt door de verf, dus die zie je niet meer terug zodra je klaar bent.

Schilderen op nummer is daardoor een unieke en leuke manier om te leren hoe de schilderkunst juist in elkaar zit. Je leert de technieken te gebruiken en bovendien kom je te weten hoe de verf zich gedraagt op het canvas. Voor mensen die er echt van dromen om zelf schilderijen te gaan maken, kan dit een fantastische eerste stap zijn.

Wat zijn de voordelen van schilderen op nummer?

Schilderen op een canvasdoek met nummers heeft vele voordelen. Ik denk dat het meteen duidelijk is, dat schilderen met behulp van nummers veel makkelijker is. Zeker voor mensen zonder enige ervaring is dit fantastisch.

Nog een groot voordeel van deze techniek, is dat je in staat bent om prachtige schilderijen te maken om in je eigen huis als accessoire op te hangen. Je kunt kiezen uit zoveel ontwerpen, dus er zit vast en zeker wel iets tussen dat je leuk vind. Bovendien zal je achteraf het werk nog veel meer waarderen als je het zelf hebt gemaakt, in plaats van het te kopen. Daarbovenop kost een met de hand geschilderd werk al snel veel geld. Waarom zou je dat uitgeven als je het ook perfect zelf kunt doen.

Nog een groot voordeel van schilderen op nummer, is dat je het samen kunt doen. Sommigen zullen dit tegenspreken, aangezien ze niet graag hebben dat een ander aan hun werk zit. Toch vind ik het leuk om bijvoorbeeld samen met de kinderen een doek te schilderen, of zelfs als koppel.

Voor wie is schilderen op nummer geschikt?

Zoals je doorheen dit artikel waarschijnlijk wel al hebt opgemerkt, is schilderen op nummer letterlijk voor iedereen geschikt. Kinderen kunnen eraan deelnemen, volwassenen vinden het een leuke manier om hun artistieke zelf te ontplooien en zelfs voor bejaarden is het de ideale manier om te ontspannen.

Dankzij de vele ontwerpen met verschillende moeilijkheidsgraden, vind iedereen wel een canvas dat bij zich past.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo