Nieuwbouw

Regering heeft meer tijd nodig voor beslissing Uplace

Uplace hoopt op een groen licht van de Vlaamse regering. De Gewestelijke Milieuvergunningencommissie gaf, tegen de verwachtingen van de Vlaamse regering in, eind vorige week een negatief milieuadvies aan Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege. Schauvliege wacht nu de lastige taak om knopen door te hakken in het Uplace-dossier. De minister is niet verplicht om het milieu-advies te volgen. Ze kan, tegen het advies in, toch beslissen om Uplace de nodige vergunningen toe te kennen. Bart Verhaeghe van Uplace merkt op dat ze al vijf jaar lang met die regering overlegd heeft en dat alle procedures gevolgd zijn. Minister-president Peeters ontkent dat zij de zaak laat aanslepen.

"De adviezen zijn nu binnen en moeten grondig bekeken worden. Het is aan Joke Schauvliege om een definitieve beslissing te nemen, die goed en met degelijke argumenten onderbouwd is. Dat vraagt enige tijd", zei Peeters. "Ik heb er alle vertrouwen in dat Joke Schauvliege dit zal doen. Er wordt niet vertraagd of vooruitgeschoven, zij bekijkt de zaak grondig".

Uplace wil op een verlaten bedrijventerrein in Machelen het grootste winkelcomplex van het land bouwen. Voor die plannen sloot de onderneming een convenant af met de vorige Vlaamse regering. Intussen heeft die al de bouwvergunning afgeleverd, maar een milieuvergunning is er nog niet.

Ook interessant