Nieuwbouw

Toren Uplace is toch geen probleem voor het vliegverkeer

Het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart zou nu toch geen bezwaren meer hebben tegen een kantoortoren van 85 meter in het winkelcentrum in Machelen. Het kabinet van Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) bevestigt het nieuws.
Het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart heeft per brief een positief advies gegeven voor de kantoortoren. Rond de hoogte van die toren was er de voorbije weken heel wat ophef.

Vlaams minister Philippe Muyters had de projectontwikkelaar Uplace een bouwvergunning gegeven op basis van een positief van Belgocontrol. Maar hij werd teruggefloten door staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) die een ander advies van Belgocontrol aanhaalde. De toren zou te gevaarlijk zijn voor het luchtverkeer op Zaventem, luidde het toen.

De oorzaak voor de verwarring zou een verkeerde meting geweest zijn. Doordat Machelen 10 meter boven de zeespiegel ligt, ligt het hoogste punt van de toren niet 85 maar 95 meter boven de zeespiegel. Volgens het kabinet Muyters echter zou ook met het hogere punt de toren geen probleem meer vormen.

Ook interessant