Isolatie

Premie voor dakisolatie 'schot in de roos'

Sinds de invoering van de premie voor dakisolatie begin vorig jaar zijn al 33.065 premies uitbetaald, goed voor een bedrag van bijna 14,5 miljoen euro. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche (SP.A). De Vlaamse overheid voerde begin vorig jaar een premie in voor wie minstens 40 vierkante meter dakisolatie zelf plaatst of laat plaatsen door een erkend vakman. De premie kan oplopen tot 1.000 euro.

Intussen zijn er al 33.065 premies uitbetaald, goed voor een totaalbedrag van bijna 14,5 miljoen euro. Daarmee kon 3,28 miljoen vierkante meter dakoppervlakte worden geïsoleerd. De gemiddelde premie bedraagt 443 euro. 57 procent van de werken werd uitgevoerd door doe-het-zelvers.

Het kabinet van Van den Bossche noemt de premie "een schot in de roos." "Dit is een winst voor het milieu en voor de gezinnen en een opsteker voor de renovatiesector", klinkt het.

Verbouwers hebben nog tot 30 juni 2010 de tijd om een premie aan te vragen voor investeringen die in 2009 werden gedaan. Voor dit jaar is er een budget uitgetrokken van 50 miljoen euro, goed voor minstens 50.000 premies.

Link: www.energiesparen.be/vlaamsedakisolatiepremie

Ook interessant