Isolatie

Limburg koploper op vlak van dakisolatie

Naar jaarlijkse traditie roept de Vlaamse overheid oktober uit tot Maand van de Energiebesparing. Dit jaar stond die in het teken van dakisolatie. Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche doet ook een oproep om massaal gebruik te blijven maken van de dakisolatiepremie.

Wie zijn dak zelf isoleert, kan rekenen op een premie van de elektriciteitsnetbeheerders van 2 euro per m² of van 4 euro per m² wanneer er een vakman aan te pas komt. Sinds 1 januari 2009 doet de Vlaamse regering daar nog een premie van maximum 500 euro bovenop.

Uit cijfers van het Vlaams Energieagentschap (VEA) blijkt dat de dakisolatiepremie bijzonder goed aanslaat. Op twee jaar tijd is het aantal aanvragen verviervoudigd. In 2009 zullen ongeveer 40.000 Vlamingen een dakisolatiepremie aangevraagd hebben.

De provincie Limburg is - mede dankzij de vele lokale initiatieven voor het promoten van isolatie - koploper op het vlak van dakisolatie. In relatie tot het aantal huishoudens in de provincie, doet Limburg het duidelijk het best (1 gezin op 68 genoot van de premie)!