Isolatie

Premie voor superisolerend glas beschikbaar vanaf 1 oktober

De premiecampagne van de stad Kortrijk voor veilig en duurzaam wonen kent nog steeds een groot succes. Schepen van Stedenbouw Wout Maddens: ”In amper een jaar tijd zijn er al 457 aanvragen voor de premie dakisolatie die loopt onder het motto ‘Dakjewel’. Voor de premie superisolerend glas, onder het motto ‘GLASH€LD€R’ verwachten wij zo mogelijk een nog groter succes. Vanmorgen, op de allereerste dag, stonden hier op het stadhuis al 15 aanvragers aan het loket.”

Binnen het thema duurzaamheid is dus sinds 1 oktober 2009 de premie ‘superisolerend glas’ gelanceerd. Dat dubbel glas, met een coating aan de binnenzijde, geeft een betere warmte- en geluidsisolatie. De premie bedraagt 80% van het factuurbedrag tot maximum 1.000 euro. Het leveren en plaatsen van het glas, en zonodig ook nieuw buitenschrijnwerk, komen hierbij in aanmerking. De woning moet ouder zijn dan 5 jaar met een maximum KI van 1350 euro.

Schepen Wout Maddens: “Ook binnen het thema veilig wonen lopen er twee premies, telkens van maximum 500 euro. Er is een premie voor veiliger elektrische installaties en een premie voor maatregelen die het risico op CO-vergiftiging (koolstofmonoxide) beperken. Wij willen vooral dat de minder kwalitatieve woningen worden aangepakt. Ik doe hierbij ook een oproep naar verhuurders, zij kunnen ook de premie aanvragen en daarmee de verhuurde huizen en appartementen veiliger maken. Het beleid is er op gericht de bewoners te ondersteunen voor een betere woonkwaliteit en zo van Kortrijk een steeds aantrekkelijker woonstad te maken.”